[改新名] 召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (5)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
今日下午沙田1 take pass
勁開心

一樣 巴打咩線

絲打 多石

多石正啦 今日下晝河畔好多死車 兩邊都係 變左單線雙程 又多對頭車

對面冇車 就駛出去
咁即係你估爬頭先啦
就算對面線有車
都係佢讓你行完先
你根本唔洗停
但係如果你未駛出去就見到有車
你就應該停 等停頭車過咗先再算

你見對面冇車 騎線爬頭 冇啦啦有對頭車
洗鬼停
你有優先權架

無錯,你出先你有優先權,但對面唔係考緊車,佢照入你食得屎

上次就係咁肥左

講咗好多次
你做爬頭先
對頭車格硬係你未過晒就係你車尾做對面線o既爬頭
你停係度有用咩?
停係度畀人撞?
佢攔腰都係咁話

唯一解釋就係你做爬頭果時對頭車已經做緊爬頭
你咁都仲要出就抵肥啦

對面線係拖頭, 兩邊都有死車, 我同佢都無借線, 佢行到我附近果時我已經低速,然後就到果時個考官踩停左我, 話咁近好危險, 做乜唔停車...

對面冇車 就駛出去
咁即係你估爬頭先啦
就算對面線有車
都係佢讓你行完先
你根本唔洗停

洗鬼停
你有優先權架

上次就係咁肥左

講咗好多次
你做爬頭先
你停係度有用咩?
停係度畀人撞?
佢攔腰都係咁話

你咁都仲要出就抵肥啦

對面線係拖頭, 兩邊都有死車, 我同佢都無借線, 佢行到我附近果時我已經低速,然後就到果時個考官踩停左我, 話咁近好危險, 做乜唔停車...

明明我同佢起碼有1.5隻車門隔離
9點考永孝街 有咩要注意

今日九點永孝街 2 take pass

今朝試場門口拍戲,聽日唔知仲有冇。

小心同時間考車嘅拖頭死火。

ching 第幾架?我9點第3架😂😂

第二,排隊打咗你尖唔好意思,我有諗過比返你出先,但係你個官仲對緊嘢 我已經扮嘢開車檢查檢咗好耐,最後局住出

你都係考係逆時針? 大窩口道拖頭考車綠燈勁耐都唔開,應該死咗火 ?搞到我差啲死黃燈,好彩停到。

我都差D衝黃燈 好在dup得切
第三仲好啦,等拍戲D人汁埋野先出
真好彩9點禁多巴打😂

咁多位巴打都考9點永孝 下星期到我
想問下9點呢個鐘數永基路個頭多唔多貨櫃出出入入/泊係旁邊?
睇過youtube片我諗全程最高難度應該都係永基路呢part?

求9點永孝巴打們解答

對面冇車 就駛出去
咁即係你估爬頭先啦
就算對面線有車
都係佢讓你行完先
你根本唔洗停

洗鬼停
你有優先權架

上次就係咁肥左

講咗好多次
你做爬頭先
你停係度有用咩?
停係度畀人撞?
佢攔腰都係咁話

你咁都仲要出就抵肥啦

個考官坐住咗個腦
冇借線洗咩停
如果咁都危險 即係話條行車線set得唔好啦

對面冇車 就駛出去
咁即係你估爬頭先啦
就算對面線有車
都係佢讓你行完先
你根本唔洗停

洗鬼停
你有優先權架

上次就係咁肥左

講咗好多次
你做爬頭先
你停係度有用咩?
停係度畀人撞?
佢攔腰都係咁話

你咁都仲要出就抵肥啦

個考官坐住咗個腦
冇借線洗咩停

但係其實如果兩邊都有死車
應該有一邊要借線 另一邊就等對面做完爬頭先可以再郁
咁就要睇邊邊做爬頭先

對面冇車 就駛出去
咁即係你估爬頭先啦
就算對面線有車
都係佢讓你行完先
你根本唔洗停

洗鬼停
你有優先權架

上次就係咁肥左

講咗好多次
你做爬頭先
你停係度有用咩?
停係度畀人撞?
佢攔腰都係咁話

你咁都仲要出就抵肥啦

個考官坐住咗個腦
冇借線洗咩停

拖頭 近車 緊係停 穩陣過慢行

第二,排隊打咗你尖唔好意思,我有諗過比返你出先,但係你個官仲對緊嘢 我已經扮嘢開車檢查檢咗好耐,最後局住出

你都係考係逆時針? 大窩口道拖頭考車綠燈勁耐都唔開,應該死咗火 ?搞到我差啲死黃燈,好彩停到。

真好彩9點禁多巴打😂

睇過youtube片我諗全程最高難度應該都係永基路呢part?

求9點永孝巴打們解答

有車(特別大車)拍左埋一邊咪停,留車位出,零頭望盲點,望多幾次話俾考官知你有留意路面情況。過到對面線一半見有對頭車就減慢車速慢慢行,整左架大車就停係度,佢過左再開。總知記住要識停。

對面冇車 就駛出去
咁即係你估爬頭先啦
就算對面線有車
都係佢讓你行完先
你根本唔洗停

洗鬼停
你有優先權架

上次就係咁肥左

講咗好多次
你做爬頭先
你停係度有用咩?
停係度畀人撞?
佢攔腰都係咁話

你咁都仲要出就抵肥啦

個考官坐住咗個腦
冇借線洗咩停

即係冇借線
自己行緊自己線
都要停?
唔好似為咩都停咗先啦

對面冇車 就駛出去
咁即係你估爬頭先啦
就算對面線有車
都係佢讓你行完先
你根本唔洗停

洗鬼停
你有優先權架

上次就係咁肥左

講咗好多次
你做爬頭先
你停係度有用咩?
停係度畀人撞?
佢攔腰都係咁話

你咁都仲要出就抵肥啦

個考官坐住咗個腦
冇借線洗咩停

即係冇借線
自己行緊自己線
都要停?
唔好為咩都停咗先啦

講咗好多次
你做爬頭先
你停係度有用咩?
停係度畀人撞?
佢攔腰都係咁話

你咁都仲要出就抵肥啦

個考官坐住咗個腦
冇借線洗咩停

即係冇借線
自己行緊自己線
都要停?
唔好為咩都停咗先啦

兩邊有死車 無借線 如果對頭係私家車緊係照行
但對面拖頭/巴士 考緊牌 就緊係先比人過
整p牌可唔可以揾人代辦?
有無人學車 學得多 而家出街行路 都會望盲點

講咗好多次
你做爬頭先
你停係度有用咩?
停係度畀人撞?
佢攔腰都係咁話

你咁都仲要出就抵肥啦

個考官坐住咗個腦
冇借線洗咩停

即係冇借線
自己行緊自己線
都要停?
唔好為咩都停咗先啦

正路都係雙線雙程
兩邊都有死車
即係淨係夠位畀一架車做爬頭
都幾肯定要借線做爬頭
邊一邊做爬頭先 唔係睇自己同對面係咩車
係睇邊一邊做爬頭先
我做緊爬頭 即係我出車先
理得你係大車定細車
唔通我做緊爬頭 見你係大車 我都倒車畀你做先
陣間10點澤安
第一次考,次次學車師傅都執到錯漏
準備定510
差唔夠一個半月甩P!!!
忠義街4點難唔難

$510 多車都老母認唔到
10點澤安
1 take pass

講咗好多次
你做爬頭先
你停係度有用咩?
停係度畀人撞?
佢攔腰都係咁話

你咁都仲要出就抵肥啦

個考官坐住咗個腦
冇借線洗咩停

即係冇借線
自己行緊自己線
都要停?
唔好為咩都停咗先啦

正路都係雙線雙程
兩邊都有死車
都幾肯定要借線做爬頭
係睇邊一邊做爬頭先
理得你係大車定細車

係你死話唔使停車, 點解成日教呢D位最好停車
因為停車真係大撚晒架, 死車係無撚敵架
樓上咪有位玩慢行而死撚左囉

真好彩9點禁多巴打😂

求9點永孝巴打們解答

有車(特別大車)拍左埋一邊咪停,留車位出,零頭望盲點,望多幾次話俾考官知你有留意路面情況。過到對面線一半見有對頭車就減慢車速慢慢行,整左架大車就停係度,佢過左再開。總知記住要識停。

我地考果時,真係所有可以有車嘅位都有車

我返試場嗰時,對面小巴站有考拖打咗燈想過死車停車要出,佢後面又拉晒龍,塞咗永孝街個路口我入唔到去,永建路又係有真拖頭出咗少少頭想轉出嚟。見到咁我即刻淆咗好遠停車,心諗是但一個人行或者有人抽頭我都肥太接近物件。等咗幾秒個考官即刻出聲講比油去啦,我先發現其實係全場都等緊我,其實我就係嗰嗰gridlock,因為全場都係要右轉出車,點都要我行咗佢哋先有得行

考車真係太驚青,唔知人地會讓我,對面係有1,2牌嘅考大車,佢地一定知會肥太接近物件,老鳳都一定等我走埋先出。真拖頭知道佢自己要兩條線完全冇車佢先可以永建路出永基路,所以佢都係唔會再開車嘅。係我未遇過會讓人嘅大車就真 未遇過gridlock 搞到唔能夠第一下就睇得出我自己本身就係塞車原兇

大路入小路就係要有位就行到盡,去到路口先要停,同小路出大路完全唔同,永孝出永基就調返轉,點都要等到兩邊冇車先出。

係遇到個好官冇肥我,佢其可以大條道理肥我冇用先行權我就即刻510

講咗好多次
你做爬頭先
你停係度有用咩?
停係度畀人撞?
佢攔腰都係咁話

你咁都仲要出就抵肥啦

個考官坐住咗個腦
冇借線洗咩停

即係冇借線
自己行緊自己線
都要停?
唔好為咩都停咗先啦

正路都係雙線雙程
兩邊都有死車
都幾肯定要借線做爬頭
係睇邊一邊做爬頭先
理得你係大車定細車

係你死話唔使停車, 點解成日教呢D位最好停車
因為停車真係大撚晒架, 死車係無撚敵架
樓上咪有位玩慢行而死撚左囉

你睇咗上面話有冇借線先啦
自己同對頭冇借線洗鬼停
如果我咁都係叫死都話唔洗停車
咁你講晒啦

https://youtu.be/i7P2iMFyMZs?t=15m7s
上面段片就係要停
兩邊有死車 你爬頭實炒埋架大車度 除非你唔收油行好L快
大車又冇停o既跡象
最重要係架大車一早就做緊爬頭
老遠果度 對面線已經有架的士
佢實唔會爬完果架的士再入番自己線再爬番出黎

咁哩啲咪要停囉
7月重考
排天光道

幾點

27/7 1430
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞