南早:北京擬禁止BNO持有人擔任公職

1001 回覆
989 Like 15 Dislike
南早啲料好似都幾準
成日試香港人反應
G Chi
支持啦政府做政府手腳
英國有晒資料,到時要嚟玩返啲高官同一眾公務員仆街,正喎!
97年英國佬支笛
馬雲入主變支那喉舌
為咗keep住個招牌自甘墮落
諷刺嘅係呢份報紙係革命黨人創辦嘅
public office個terms唔同civil servants
可以引伸到好大
Ho ball
咁算唔算 de facto 承認 BNO 喺國藉? @@
又宣誓呀
AO頂多得幾百個 但當年警隊接近膊頭有花就申請到 果到起碼幾千人啦
同埋 大把依家做緊狗嘅白衫犬二代都因為咁而有BC 仲有屠輝堆white object個個都擺明有BC 最多外國勢力嘅部門肯定係狗隊
有BNO無得投票?好呀!橫掂呢個立法會已經無作用架啦,唔好簁我時間去投票呀!
大把藍絲有BNO, 又攬炒
BNO呢啲咁邪惡嘅嘢要誅連九族內都唔可以有
push
Analysts believed that if the proposal was adopted, all lawmakers, district councillors, top civil servants and other public officers would be required to give up their BN(O) passports, if they held one.

原文好長我廢事quote 但公職人員的確係可以伸延到黨鐵職員
又係想搞鳩民選議員。
佢點知我有無BNO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞