南早:北京擬禁止BNO持有人擔任公職

1001 回覆
989 Like 15 Dislike
咁你出入境用嘅旅遊證件
你用嚟訂機票嘅證件
政府想知一定有方法知
除非你冇用過個證件啫
其實正苦點知班公務員係揸BNO?
所以我覺得唔會,係有d人仲幻想英國改少少例就得,但唔知點解佢地覺得好例好似香港咁,幾個鐘就完成,所有野都要證據證明,只要有人問佢renounce左我點解仲要俾番bno佢? 唔通答人地迫佢咩,人地可以問咩工令到你放棄bno?特首
即將手填嗰份?
嗰份野bno係include咗喺「冇外國護照」嗰項
過期有無續,政府點樣知?
BNO holder係身份嚟姐
到時燒咗本bno 去到英國話唔見咗 到時再verify返print返本俾你咁解
除非係限制香港人一定要放棄BNO先有得出境啦,咁就有得同英國講
如果只係為左份工...sorry啦,點解要幫
支持
算唔算搵藉口換血
請曬同志
又係益狗官,本身好多其他國籍果啲點計
要睇英國諗乜,如果佢想玩香港同中共,只要佢改例唔畀取消BNO身份就得,全香港有BNO身份三百萬人,佢唔畀取消BNO直接可以令到香港公職人員空缺過大,到時佢又要再一次釋法
呢個世界根本就無正義😌只有利益關係,如果要企咁硬,直接bno平權都得,基本法已經廢左,英國都仲要守法,唔係唔得,除非最後會行使權力收回香港半島,咩都唔做正係守約,咁算唔算自己都違反左條約?
而家台灣投資移民要有相關經驗先會批。公務員有乜野經驗?
英領唔會幫你攪。而家續期都要直接搵home office.
直接出入境同外匯管制啦
諗咁耐都無招出
好多四十幾歲嘅仲有長糧架。
同意 正苦不嬲都係將麻煩嘢踢返落市民度
日後似會整個好似性罪行審查機制
想考政府工要有齊CRE BLT無BNO證明
法理基礎就係將基本法99條釋法
唔承認BNO係合法證件
港府自己立例針對BNO嘅應徵者
除咗修改基本法 否則好難對付BNO以外嘅護照
共產黨心諗:走咗仲好
搵大陸人空降黎做
聽教聽話
呢一刻唔知唔緊要,日後比人周到,即炒無長糧,犯國安,你會唔會搏?
續都係Send去HMPO,港共點知.
如果用開bno又無sar咪會知囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞