南早:北京擬禁止BNO持有人擔任公職

1001 回覆
989 Like 15 Dislike
係咩 證據?

起起底又係一個post都冇嘅account
當年最後一任入境處長俾人逼落台?

我地部門大把高層拎bc。。
bno唔得但bc ok 咩logic
宜家港共明顯講BNO身份而非本護照啦
公職人員 - 即係任何公共設施公司同埋任何用公帑的人都係依個範圍入面

公職人員是指獲賦予為公眾利
益而須行使或履行的權力、職能、職責或酌情權的人員,不
論他們是否受聘於政府或是否受薪
無錯,一定逼你填form RN退出英籍,等你用不超生
美加澳呢?
當初死撐話無事嗰班公務員呢

上水啦
去撚咗邊呀
我真係好撚驚
係 但要視乎現職公務員嘅危機意識啦
一個唔小心咪好似胡志偉囉
想喺正苦繼續搵食就要做下手腳喇
考得都唔想移民啦
可能幫你寄埋去英國renounce
等你唔使諗縮數將來同英國講唔見左本護照照搞5+1
你放棄咗一定有多一份doc prove, 你未放棄本身個bno list可能流出咗?
BNO VISA又唔洗有效BNO護照
你係香港宣誓永久放棄BNO都得架
有紀錄我有過又點?
你知唔知一年有幾多大學生為咗公務員位爭崩頭
好想知班公墓園人點

1. 賤賣層未供完既樓走去英國?但公務員啲垃圾工作經驗搵工又唔夠人爭
2. 放棄BNO留港繼續賺錢做港共隻狗?今年cut你BNO下年cut你人工福利再下年就cut埋你

狗咬狗真係最精彩
港共唔知邊個有BNO/BC呢個幻想真係講到口臭
港共知道晒居英權計劃嘅名單,呢班人攞住本BC去入境處退支那籍係退唔到嘅
影印埋BNO條list有幾難?

【中共唔知你有BNO?】當 年 處 理 BNO 既 入 境 處 長 就 係 共 產 黨 條 針
https://lih.kg/2325674
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞