南早:北京擬禁止BNO持有人擔任公職

1001 回覆
989 Like 15 Dislike
咁搞法多左堆非bno雙重國籍既人走
所以你問我邊使諗,走得一定係走,共匪開頭講到who care, 轉頭原來要好似大陸咁禁嘅 689 仲要講要送單程機票 on99
大機會只禁bno,唔禁外國籍
香港只計Canada都成30萬,而班人佔據大半個中產
佢迫走班雙重國籍,走資潮絕對頂唔住
反而bno公墓員而個rage大機會為左份工留低
不過要考慮既係,香港而個地方仲有幾多年可以比你做。
支持
我就勸支共諗清楚同debug晒執行細節先好出黎講。想像到有好多騎尼位。
如果英國佬反制
擁有英國護照既唔可以擔任首長級職位
如果唔係就取消你國藉又點睇?
放棄左冇得拎返
都係個句
如果港共去到咁盡強迫全部公務員放棄bno status
咁英國收到form 都係照處理

Individuals who successfully registered as British citizens under the British Nationality Selection Scheme automatically lost BDTC status, and consequently also lost BN(O) nationality if they had acquired it.[43] There is no path to restore BN(O) status once lost
英國反制j下算
都幾搞笑
人地咪cut lo
想走過陣一過到去已經搞得番
咁有咩分別

好似立會主席放棄外藉一樣
英國佬出得果招 就諗到你下一步玩乜
應該會有反制措施 例如可以註銷 但有出世紙証明就可以攞返bno
為左份工放棄bno,英國落閘唔比你走其實好合理
邊有得奶盡著數
CCTVB 都係啦
講緊會唔會夠膽反制
我估應該會
為撚咗份工放棄BNO即係無忠誠啦
點解仲要幫你?
反制啲搭咩先?
唔同架,大口狗係放棄bc,可以有唔記得一定兩次申請返但bno唔得
所以其實都係黃既收皮多
有BNO既藍絲 通常都係中年做撚左幾十年
肯定有本錢走先 所以佢地如果係想走既話
大可以唔做 走人

相反黃既多數後生 無咩本錢移民
所以都係為左份工放棄bno多

最後黃既留晒
藍既HAPPY走去英國

連登仔係咪會覺得爽?
英國都可以唔俾郵寄取消,要親自去英國申請同俾手續費至可以取消BNO
應該唔會,經濟咁差同歐盟又搞到咁彊
屌,咁班首長級係咪要取消哂佢地啲國藉先可以做先?英國大可以話 你玩bno 我咪玩bc
有bc 既唔可以擔任公職人員 如果唔係就炒
ok喎
一次無條件續返
第二次開始要有合理理由

但係要BC 先可以咁
唔可以擔任香港首長級既職位
如果唔係就註銷你既國藉(含家)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞