南早:北京擬禁止BNO持有人擔任公職

1001 回覆
989 Like 15 Dislike
1. 嚇鳩啲人,只要有一部份人俾佢嚇到,就越多人會驚,而自爆。
2. 有親戚朋友同事篤你灰。
有撚用,英國照比呢班人移民咪得。
支那: 曾經有過都唔做得!
共:不能有bno
港:我冇,但老婆有
共:家屬都唔俾有
英:bno 轉bc
共:英籍或直系家屬都唔俾有
五眼台歐:持bno 可享特別居留工作Visa
共:有外國籍或直系家屬都唔俾有
港:咁我遲下先娶台妹
共:唔俾娶外國籍
港:你終於承認台獨了
無嘅,佢迫到好多有個錢嘅人都開offshore,最後只會得返自己住嘅果層樓未賣係在港資產(比我會一早賣埋換現金擺埋offshore,租樓租到要離開香港果日),到去到某國位好多人就走就會人踩人係咁賣樓,樓市跌到仆街我又唔信政府會好受
https://www.csb.gov.hk/english/recruit/application/files/common/GF340.pdf
如果冇香港身分證先要填旅遊證件資料

不過
再講
香港政府好大機會 會知道邊個有bno
你唔知當年人民入境事務處有冇留底畀港共入境事務處
放張form 上黎望下先 咪撚得個講字
定係你講緊紀律部隊張vetting form?
fib 面試前要填另外一份
沒有全部資產 你知唔知咁樣對香港幾大影響

你咁感情用事現實中一定係 loser 一名
搵日國安入嚟搜屋搵到就坐翻幾年監先再講
簽contract 個陣要你聲明自己有冇外國護照
唔識又要9up大人
你揀 BNO 定翻工
還返從事公務員時所得薪酬都夠
做得政府果班廢人
都無諗過走架啦
樓上班人喺度屈鳩人自己冇考過亂9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞