南早:北京擬禁止BNO持有人擔任公職

1001 回覆
989 Like 15 Dislike
可以攞長糧既大部份都退左休啦
冚家揸住外國國籍就可以?好撚好笑呀,屌你老味
成日問政府點知你有冇個d人
真係唔知話你地天真定on9好

先唔探討入境處當年有冇25仔留底

日後只要將個舉證責任放係你度
你就要諗辦法證明你冇BNO身份
最簡單去放棄英籍然後拎證明
或者去申請等人地check你有冇

唔好覺得以上既野好on9或者唔會發生
過去幾年發生過既野有邊樣唔荒謬
離境點解要申報
建制派有大半人要gg了
公墓猿稅務寬免?未撚聽過有呢個項目,你作㗎?
支持,仲要追返之前人工,公職人士一定要做共產黨員
即係聘用條款違反基本法,咁有咩分別?
咁如果個聘用條款係唔俾你結婚
咁唔通又一句你有婚姻自由但一樣可以解除聘用咩
如果即係 BNO 唔係其他國籍 (包唔包中國),咁就更加戇鳩人哋枱底比個 BC 搞掂。
其實你又有無睇我前文
我一撚早話想佢再做多啲更難睇
鬼唔知佢犯撚晒,立法會話明四年佢都延長
但有巴打話可以唔犯我先講
你同香港入境處申請BNO?

你點知當年有冇留底?
你夠膽咪聲明囉
坐監同賠返一世人工
你係唔係想講非法集會呀

凡有3人或多於3人集結在一起,作出擾亂秩序的行為或作出帶有威嚇性、侮辱性或挑撥性的行為,意圖導致或相當可能導致任何人合理地害怕如此集結的人會破壞社會安寧,或害怕他們會藉以上的行為激使其他人破壞社會安寧,他們即屬非法集結。 (由1970年第31號第11條修訂)

佢有寫明三個人以上做依啲野先唔俾,雖然現實老屈但唔係寫條例就咁唔俾

同埋你知唔知咩叫限制性條款架
唔係大晒同意簽咗一犯咗就叫有用架

https://www.hkctu.org.hk/zh-hant/content/離職後從事原來行業,要向僱主賠償?
大佬呀如果你話上司知你唔通知人離境搵其他籍口炒你咁無得講,唔需要依樣野

但問題係咁點解要出境個陣要俾number?
聘用條款可以違反法律架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞