南早:北京擬禁止BNO持有人擔任公職

1001 回覆
989 Like 15 Dislike
咁喺香港有錢都好食好住有錢點解要移?
唔想走就一定有10萬個原因 要走有一個原因就得啦
3舊幾4舊*
難得G持
啱呀 始終我地係香港人 點解要走dllm
台灣投資移民唔係你俾錢買樓就夠,係要真係開公司,請起碼兩個台灣人(依個for港澳,其他國家要請多啲好似5個),仲要營運3年
我想知無錢可以點移
其實佢都唔洗check
只要你declare 自己無 或者要你填Form RN 同埋出示英國政府發出嘅declaration of renunciation

如果發現漏報或者隱瞞
就直接用國安法拉你
10個9個都跪低
尤其呢家經濟差
經濟好都咁多人考政府工
之前宣誓你心照就算
呢家殺雞取卵喎
而家走難啊
唔係比你過去退休啊
有一年半年水腳就要走嫁啦
我唔信公墓員連水腳錢都無

如果唔係比你走難,一開始就唔會有bno平權發生
唔知,港共嘅野答你唔到
太好啦
清走晒班老而不
咁呢樣我又唔擔心 有好幾個朋友係台灣人
有朋友香港人都一早過左去(之前未有話要請台灣人果陣),開左間工藝坊 搞藝術手作仔
咩叫有錢先, 50萬都叫有錢一百萬都幾有錢
所以根本無得同bno visa去英國俾
起碼你唔撚洗請人,就算唔租店都燈油水電煤
你覺得叫班公務員一世無打過私人工無做過生意,要走去其他國家開店又唔蝕錢係咁易,咁咪去囉
唔似你唔識又要大鳩人
我偏向台灣多啲,始終小弟英文唔係太好
邊到嘅廣告
無啦啦話人on9都有
我估咁做:
97前香港出世,就預設一定有bno status先
唔理有否續期,唔見咗定點,要連個bno status都取消埋

要求去某日前去英國領事館取消,要交取消確認紙上去先可以繼續做公務員

如果你話從來冇申請過,咁就簽張宣誓書,有日唔知點解有人發現有嘅話,就虛假聲明坐3年
英國可以唔俾取消,或者要持有人親身飛去英國俾幾千英鎊手續費,只會取消嘅申請,
唔再處理取消BNO嘅申請,或者要你飛去搞取消手續,對英國根本係輕而易舉嘅事。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞