新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (14) 打機打到悶? 打j打到悶? 入黎望下haha

629 回覆
10 Like 4 Dislike
遠 PC靚好多
今晚同左連登隊玩左2次 GOOD JOB
買左先囉 我地而家5-6個輪住玩
咁可能買beat saber先
應該暫時都無貨,原本產量已經唔多,仲要留貨換貨俾機王中伏者
認真,買halo strap/DAS
https://www.youtube.com/watch?v=LD16WKK4DZ0
好欣賞佢 中槍真係訓係地 有VR精神
https://youtu.be/w8Q51_qAHGQ?t=266

PC版 佢應該係開最高
Hi 嚟幾日研究完VR Gaming之後想入坑了
請問如果依家想買Oculus Quest 2嘅話建唔建議係Oculus官網買?
我見官網依家$299美金好似係最平 而係香港買水貨最平都要$2700但係又冇保養之類
我知最好應該係Amazon買尤其佢可以俾你30日退貨 但Amazon依家炒到想$4000-5000港紙

見樓主話其實冇水貨行貨之分... 所以應該買最平都ok?
等得嘅話可以等oculus係amazon上返架再訂
而家amazon上面個堆都唔係oculus自己放出黎嘅貨
前個禮拜仲有印象見到,不過已經講緊要2月至3月先出貨
amazon都炒緊你喺香港買3000樓下嗰啲算啦,雖然都唔建議食炒,但你急玩就無計
唔係阿
其實Oculus官網可以訂咗先阿
2月有貨 我再自己私集
都係$299美金
我諗住入坑啦
今晚Onward團 有意入TG約打
玩緊 hla 到第三章
仲有幾耐完
係黑孖孖地下道勁大心理壓力
私集如果要RMA好麻煩,amazon rma方便好多
小事 唔恐怖
好耐無試過打機玩到停唔到
咁仲有幾多章
正到,早排香港水貨$2900都照殺
宜家日日玩
Steam有game我用steam買,又平2-3倍;同埋想集中儲games係steam library
除左oculus 獨家;例如the climb, vader immortal等
宜家掃哂啲games慢慢玩
Half life alyx, beat saber, arizona sunshine, onward, pavlov, wizard2集, walking dead, boneworks, red matter, etc

主要用vd玩
唔係same network都夠快
我唔係好記得,但我印象無咁快完
放心玩啦
隻game玩得好舒服
好user friendly
Walking dead辛苦
想問下睇3d電影既問題

我google搵到 係教喺電腦用player 播3d左右分半既畫面

然後用vd enable 3d sbs

但係我用quest 2 就搵唔到vd 邊度有得改3d setting
係咪quest 2 既vd 未有呢個功能?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞