新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (14) 打機打到悶? 打j打到悶? 入黎望下haha

629 回覆
10 Like 4 Dislike
c to c有冇邊條推介 想買條3米既
Thunderbolt 3得2米 同埋quest2 係咪淨係食到usb3.0
你有Thunderbolt 3 2米長線 不如買1米加長線咪得囉

單一條3米 c to c 香港幾乎無得買 要美森
你顯示卡係唔係type c port?
30系顯示卡冇左type c
要插底板 卡得3個dp頭同hdmi
咁c to a
買A頭usb加長線
不過加長線 唔知有無C入C出 or C入A出
延長線都有ctoc 公母頭既 不過唔知有冇質素之分
我想搵啲香港人VRChat, RecRoom 吹下水傾下閒計巴打有冇介紹
推介買steam 定 quest 版?
STEAM 畫面靚
正呀可以靜音練琴
咩app 黎
大家戴眼鏡嚟 配鏡,有冇再用個眼鏡架
我配完鏡,都要用個眼鏡架,好似清d,

另外配完鏡,可能因為我本身鏡片細,我覺得同我戴眼鏡差唔多,
不過都係做唔到“好清”咁(比平時睇野)
副野到左, 我ipd 成71.5

我買左先知原來副野ipd 得 68...

好彩用到 仲好鬼清

無線真係好方便
喺yt睇6k vr都唔係好清咁
6k係咪已經極限?
部野岩岩拎到手
但setting唔知係咪有咩問題
下面張圖係我睇完post3 15.copy番黎
https://i.lih.kg/thumbnail?u=https%3A%2F%2Fna.cx%2Fi%2FKgaMCLt.jpg&h=e3a50397&s=540
我最多連得到部電腦,可以好似touch mon咁
但係上面果版啲menu野全部按唔到無反應
在computer 位置果度連disconnect 都按唔到
要去個apps度按退出先得
請問有無師兄知係咩原因呢?
你係youtube app定網頁?
係唔係睇180度 360度?

畀多少少資料黎
幅圖係電腦mon係唔會自動改左解像度

你有冇睇第一頁 點set VD? google docs果條
要跟足步驟 睇清楚先
你個VD係oculus store買?定steam?
Oculus store買
呢版唔係quest入面先顯示?
我電腦唔見有呢版野出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞