新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (14) 打機打到悶? 打j打到悶? 入黎望下haha

629 回覆
10 Like 4 Dislike
連兩次按左手 選單鍵
你係見到VD menu 但按鈕無反應 無一個㩒到?
你係唔係跟VD安裝步驟? 第一頁
選單鍵按到menu出黎
但成版野無一樣可以按到
連開個keyboard 出黎都唔可以在vd 入面打字
好奇怪
係VD度 你係見到自己嗰兩個手掣?
係呀見到
我聽日試吓重做過哂所有野再睇下得唔得先
感謝師兄幫手
網頁版
360呀
已經揀左6k
當然清唔清有啲主觀
第一頁有提 360 180 一定唔清

只有平面4k先清

360同180 放棄吧

因為要360度4k清晰度 條片一定勁大容量 無咩可能串流到
有啲咩同fd連線既game值得推介
投影出電話同chromecast 都好lag同會斷
有無計?

叫朋友黎玩但睇唔到佢畫面好無聊
PC定唔PC
呢個唔熟
quest2
Beat saber 係唔係入咩歌都得??
係唔係都係用sidequest 去搞
population one
我無玩 唔熟
結果都係整唔掂
同尋日一樣個menu一直都係按唔到
VD入面只可以touch screen咁click,打字都做唔到
我跟住wireless 安裝果啲slide黎裝
去到要裝sidequest就講話要用番usb黎裝
裝完就話我果條線(跟機送果條)係2.0
個VD VR PATCH就一直都裝唔到
即係條線有問題?
Rec Room for sure
原來未裝patch 關鍵係個patch
電池頭帶值唔值得買 可以用多幾耐時間
唔好買易裂頭帶
Oculus平台包括Quest同Rift係有跨平台購買 一雞兩味
意思係Quest Store買Game 自動獲得該款遊戲的Rift版本 唔洗再買

意思係咪我係quest 2入面買左
quest 2單獨唔插線既時候可以玩
另外亦可以用oculus link黎用PC玩 (rift版)?

姐係冇乜原因要去買steam版? (除非我換第個牌子vr headset?)
係 無錯 記住唔係所有game都有跨平台購買

另外有啲屬於跨平台購買嘅遊戲 Quest store無特價 但係Rift store 竟然有特價 但明明係跨平台遊戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞