新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (14) 打機打到悶? 打j打到悶? 入黎望下haha

629 回覆
10 Like 4 Dislike
電筒好驚,仲未過到
唔好笑我
因為搞番掂部 quest 出聲,又開晒 nvidia d 特效
畫面靚咗,所以仲驚
一望拎電筒果位就即刻熄機留返第二日打
想問大家用緊咩卡配VR?
暫時有無GAMES需要3090先推得起?
想配部3080但缺貨 3090又天價 3070效果如何?
要平3060ti 一係3080
唔好3070

咁講 單講遊戲需求無一隻要3090 除左M記飛行模擬果隻 果隻3090都唔會有60fps

如果入線玩+3.5K+FPS 90以上 用3090大部份 可能只係剛剛好MEET
大食原因係要推上3.5K

VD最多得2.5K

我自己用VD LOW畫面 大概等於1.4K左右 FPS SET 90
GAME畫面SET 中或中低

用緊1660ti
如果有細心睇頭POST
想推畫面上限

入USB 3.0線->VD

其實VD 2.5K 即係高畫面設定已好靚了 無線玩VR係好緊要
https://youtu.be/MiD-yuXqDsE

等咁耐 可以拎物件起手了

btw doom 3 vr for quest 2就出
非官方mod 要有steam版 doom3 先用到
VD完全搞唔點
已經跟足曬黎做
仲reset咗幾都唔得
具體啲 點唔得法?
呢隻多唔多連登仔玩
佢search唔到我部電腦
Quest2支援wifi6?
yes
router? 防火牆?
我番到屋企再試
初步懷疑係router問題
唔該曬ching
有咩耳機推介?
電腦用開頭戴式
但係 vr再加頭戴式好似太累聚 而且好似會比條頭帶頂住 唔夠貼

見到logitech 外國出咗 quest專用 g330 vr
但係香港好似未有
買左quest 2了 多謝提醒
講多兩句
Rifts係一上代 FB清貨減價299
Quest2都係299..........

你會唔會同價錢買上一代IPHONE 唔買新??

我諗睇緊post既新手應該識諗
就算你只係玩PCVR 完全唔玩Quest store都好
其實都係用Quest 2

我自己完全唔玩Quest store

唔好以為Rifts係PCVR ONLY 唔玩Quest store就走去Rifts買
成件事錯哂

Rifts無野好過Quest 2

叫你買Rifts果個 得兩種人

1.on9仔

2.你仇人

你哋點樣洗個海綿
Q1 幾個月未洗過 雖然冇乜味
用第三方PU皮
轉左係咪好好多?我見有皮有silicon

另strap換唔換好?
Q1變孤兒仔了?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞