新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (14) 打機打到悶? 打j打到悶? 入黎望下haha

629 回覆
10 Like 4 Dislike
i5第三代配2060真係差太遠....

我自己amd ryzen 3600配1070
3700X應該唔會玩個beat saber都lag掛
岩岩玩到無晒電 遲下再睇睇
VD正常係唔會突然lag
我3700X + 2060s
認錯你係上面果位
VD lag 原因太多 睇左overly performance先
買部pc la
thx, 過咗了
玩到要用電筒嗰度勁驚
小事 完全唔驚
屌我就係中撚左伏
第一隻game 就係hla, 而家玩walking dead 頭幾分鐘已經棄左,差太遠
而家要搵d 完全唔同類型先ok, like beat saber
你router model?
overly performance邊到有 我搵唔到既
係Quest 2 既VD 你留意下
原來係quest入面既VD 下次睇睇 我又玩到無晒電
勁快無晒電 睇來都係要插條線充住玩
想問下
我用 quest 駁 steamvr 玩緊 game 但係唔係 quest 出聲喎
係咪要 set?但我 check 過 steamvr 係 default set 咗 headset 出聲
RESTAR VD OR STEAM VR
sorry, 又有野問
本身 quest 裝咗 skybox
但係用 oculus link 會變咗做 oculus rift 所以無咗,同埋而家 skybox 要錢
想問下有無其他免費嘅 player 可以直接播電腦入面嘅片呢?

因為感覺駁咗線嘅畫質好咗,想感受下
睇片唔熟 等其他人答
用緊WIFI CARD?
用緊HKBN比個個路由器
之前我用TP LINK某dROUTER都會咁
追左依個post兩星期
但仲未決定到買quest 2定rift

VR對我黎講太新 唔識

多數駁電腦玩game 睇片
2070 display

應該買邊個好?
Quest 2
而家除非你係發燒友
肯俾多一倍價錢買~10-15%既畫質
如果唔係就quest 2,入門來講係抵到爛
依家得2部揀quest2 or HP G2
RiftS唔好諗,RiftS已停產
姐係邊個?佢有好多部,要model number先幫到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞