新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (14) 打機打到悶? 打j打到悶? 入黎望下haha

629 回覆
10 Like 4 Dislike
GOOGLE VR槍架
原來有呢D配件,有冇巴打買過?
另外,quest 一代有冇頭帶推介?
CS VR
建議配備:
需要 64 位元的處理器及作業系統
作業系統: Windows 10 64 bit
處理器: Six Core 4 Ghz +
記憶體: 16 GB 記憶體
顯示卡: GTX 2080
網路: 寬頻網際網路連線
儲存空間: 30 GB 可用空間

已到玩到2080 CLS
Pavlov VR
halo 頭帶
唔sure 我用電話送既耳筒
好小事 我無暈
上淘寶搵到 halo 頭帶,好似幾舒服
另外眼罩防漏光買汐膠好定皮好呢?
槍架都搵到手槍款,睇 comment 話係 3D print ,但都唔平
槍架 手槍款係無用 唔好買 垃圾黎 自high用

步槍 槍架有實際用途 瞄準會準啲
用手槍款槍架 但係game用步槍 你換彈就知咩事
無呀,我玩緊 half-life alyx, 係用手槍嘅
我見步槍款嗰D,係咪兩個手制都要黐住?
咁要換子彈嗰陣唔駛甩番個手制出嚟咩?
要 果d有磁石可以甩出黎
樓主用緊咩槍架?
用quest 2 玩vd+steam版 i expect you to die
個蘑菇制控制有d問題
推盡唔會再向前郁

我覺得應該係推盡應該會keep住向前直到盡頭
無 裸裝真男人
youtube嘅有個海豹陸戰隊成員 教點樣喺轉角位舉槍走步
係VR 行得通 琴晚試左
How different Counter-Strike VR can be
https://www.youtube.com/watch?v=qwcHnG8EDTw

PC FPS VS VR FPS

自問自答

要喺stream揀測試版 然後揀compatibility
本身槍聲已經好好J 今晚要即試
reddit有人講 個3.5mm只係得audio冇mic
另外有人試過用有mic headphone 可能會干擾自己聽到既聲
企係到玩onward 行路個陣會不自覺前後傾 但又唔係3D暈 是咪要坐係到玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞