新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (14) 打機打到悶? 打j打到悶? 入黎望下haha

629 回覆
10 Like 4 Dislike
1.首先唔好用狙擊槍 咩map都好 除非有跟開團 有槍架 真人可以伏係地下 否則唔好用 就算downfall map其實用rifle 4倍鏡都夠射

2. 9成時間同單發模式 要裝消音同手把

仲好多心得 有機會一齊組隊再講

而家我主力玩PVP

正常了
用H.264
最近玩vr chat又有用電話vr app睇concert
好撚正
可惜要玩要換電腦先得, 計埋成萬
好多唔打機既人都走去換成萬蚊新電腦

佢哋都好滿意 快畀課金

唔玩PCVR係得2成左右享受
間房冇位放desktop 只可以買notebook
為vr而換貴notebook會唔會好不智
成日睇啲人話 買高級notebook係on9之類
Notebook 唔值買咁貴
事實 無論如何點都desktop
今晚有團 有性趣去tg group
Oculus Quest Headset 下個月開始可以一機多Account
遲d重可以"Family Share 遊戲", 主Account d遊戲可以share去另外三部機

https://t.co/rMY3KELDVI?amp=1
itx機箱都放唔到?
itx箱好細
google下 nr200 rtx3080

跟住唔夠位放mon 可以用portable mon
冇mon應該玩唔到vr
細到同平板差唔多 又可以收起

唔係玩電腦game
keyboard 可以用小型size mouse都唔駛
如果set好著機自動入window同著vd 應該可以連keyboard都唔要
度過位唔係好夠
唔該巴打意見
依部點睇?抵玩過laptop
未來仲可以upgrade,細過普通鞋盒
大約26x13x25cm
https://www.zotac.com/us/product/mini_pcs/magnus-one-ecm73070c-barebone#spec

如果仲未夠細,依部又點睇?
雖然都係唔可以upgrade乜柒,但係散熱都係好過laptop
大約20x20x6cm
https://www.zotac.com/us/product/mini_pcs/magnus-en072080s-windows-10
Has anyone experienced issues with Oculus Link being really laggy.
I bought a 5 Ft USB C cable from taobo (it supports Oculus quest). But when I tried it, it feels very laggy. Now I am using a RTX2060 and R9 but it's unplayable when trying steam VR. Motion feels like it's frame by frame and sometime my computer crashes out.
pc oculus software設定set 自動
steam VR 解像度set 100%
太自信
好奇怪 我係app度search又搵唔到
《Medal of Honor™: Above and Beyond》
最低配備:
需要 64 位元的處理器及作業系統
作業系統: Windows 10
處理器: Intel i7 9700K equivalent or greater
記憶體: 16 GB 記憶體
顯示卡: NVIDIA GTX 1080 equivalent or greater
儲存空間: 180 GB 可用空間

建議配備:
需要 64 位元的處理器及作業系統
作業系統: Windows 10
處理器: Intel i7 9700K equivalent or greater
記憶體: 16 GB 記憶體
顯示卡: NVIDIA RTX 2080 equivalent or greater
儲存空間: 180 GB 可用空間

建議配備之上要加多少少推順90hz....即係2080TI OR 3070
我聽日用3060ti試下先,如果無90就refund
巴打呢兩隻睇落唔錯
買埋隻portable mon

唔係好識電腦, 散熱真係OK?
同埋裡面啲硬件其實算唔算勁
10分有幾多分
顯示卡同desktop一樣 無閹割

如果10分係3090 咁其實都係4到5左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞