STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 3

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
睇果陣見到Tarkin個撚樣閪口閪面就燥
但其實佢好有軍人sense
而家canon都係人類至上主義
我以為迪士尼買左之後冇左呢樣野

如果俾你做編劇,你會點樣接落去?
每次諗番都好撚sad
期待左兩年,得到一舊屎
緩和左啲嘅 好似canon嘅索龍咁
最起碼一定 cut 走拋走把劍,同埋因為預視到 Ben 入 dark side 而想偷偷做低佢呢兩幕
其實真係睇極唔撚明點解ben falls into dark side
luke會驚到去殺佢 明明就可以拉返佢返嚟
not canon
依個任務犧牲好大前排睇番都仲係覺得好緊湊
除左死嗰下
睇返anakin 保護ahsoka嗰度真係好心酸
唔知有生之年睇唔睇到anakin force ghost同ahsoka道歉
希望有啦
不過我覺得最主要都係jedi嘅腐敗同本身嘅價值觀先係令ahsoka最反感
dark trooper實物好柒
又唔訂,之後見人有又叫春
講真我唔覺anakin 欠左ahsoka,有睇s7同rebels 都知,其實係ahsoka自覺對anakin唔住。S5 ahsoka 離開唔係因為嬲anakin,係對order 反感,而佢都對anakin 難得嘅自白講左句”I know”,其實兩個人係真心明白大家。

S7 Ahsoka 有好多說話想講,但分別因為”唔知點開口”,”時機唔岩”而無出聲,更加喺anakin 最需要佢嘅時候去左第度。

Rebels冥想嘅時候,再加埋”I won’t leave you, not this time”更加表達左Ashoka 嘅愧疚。
迪士尼買左之後係女性至上主義

The Force is female!!
比我作就係Luke點都R唔返ben入dark side,然後對自己好失望,所以先唔理野
成段廢暫老luke都好憎
仲有小說都有再講多少少佢自己點諗
想問下小説佢點講 我冇睇小説
淨係睇咗tcw rebels同9部曲
想加入大家!
我地譯緊應該就快到
welcome
歡迎插入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞