STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 3

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
我最頂唔順係嗰啲毫無紀律 唔遵從上級命令嘅軍官 無discipline有咩資格喺軍隊
往往搞到rebels可以反殺

同埋明明主角團係有jedi坐陣 empire理應係以十倍 百倍嘅軍力對付佢哋 而劇情入面針對主角團嘅軍力明顯唔足夠

再者 點解捉咗kanan之後唔斬斷佢啲手腳 等佢失去戰鬥能力 順便折磨吓佢
搞到最尾就俾佢反殺

可能你覺得我有啲harsh 但係我真係頂唔順劇情中嘅角色做啲唔合邏輯嘅事
clone wars s7除左中間個姊妹arc,其他真係好正

直接skip左對姊妹完全無問題
有一幕anakin sense到ashoka 去youtube睇番
冇紀律軍官反而喺Clone War好有用
好難玩 有無片睇 永遠做主動攻擊都打唔贏 同埋darth vader真係可以1打4咩? 講緊對面唔係新手喎 剩係對面係咁普攻已經唔夠體力擋
因為tcw被迫遷,我Rebels都係(S2中期)卡關,S1的確有一般Kids Show嘅流水式作業。如果睇咗TCW又怕悶嘅,可以由S2開始睇。後期睇慣咗Ghost crew,鐘意班卡士先補番S1都未遲。個人最鐘意Rebels S3/4集中番Ghost crew嘅背景,Kallus, Genosis, Maul, Sabine/Mandalore 都令人眼前一亮。

無論TCW定Rebels,由頭到尾都係不折不扣嘅Kids Show,使命就係老少咸宜。TCW 101-309尤其明顯要就住電視台尺度,呢樣同當年合約有關。S3中後期個show站穩任腳就可以埋長線。宜家版本好多斷手斷頭畫面喺當年被Cartoon Network cut咗先播。

攞TCW同Rebels製作比又有啲唔公平嘅,話晒米老鼠咁度縮綜觀嚟講,故事/character arc就Rebels完整,世界觀/畫面/genre就TCW宏大、多變,打和啦super
當年S2中期個個星期追,唔覺唔覺就睇曬
但係我S1係一日睇曬
巴打入咗dark side
真,clone wars未又係kids show
我轉左ps5 無片留底
有時人地普攻你唔洗一味擋 善用多啲滑步
同埋佢扣喉加飛劍可以一次過中幾過
如果你未識一挑幾嘅話 可以試下咁玩
始終佢播個channel 受眾係小朋友,cw 係 Cartoon Network, rebels 係Disney channel
TCW我都係小學開始睇
如果整到got咁老母應該唔會俾我睇.
不過catoon network成日都播埋曬啲有兒童陰影嘅野
冇血冇骨冇橫切面
ep3都叫有BBQ睇吓
第一章

宜家免費 但epic games係騰訊 過去有新聞會拎你個人資料 https://www.epicgames.com/store/zh-Hant/product/star-wars-battlefront-2/home
係喎Ashoka 都冇再見過obiwan
呢啲野隨時可以改
反正故事上仲有空白
已經no body cares了
咁好既角色 浪費哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞