F1 2021 季前討論區

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
條友場內場外都一樣
老油條黎, 你睇佢點樣玩殘ocon
然後比人雞果震,又係好識做PR
不過無咩點得罪人係真既
嗰下真係
我原本諗住威記同老豆力量鬥
點知一沉就沉到而家
Newey整車一定唔會理車手駕唔駕馭到
佢整果d車係超極端
駕馭到就變成龍, 駕馭唔到就係成蟲
根本唔會分1,2號車
冇記錯好似v6混能年代
peddy係未design過車
但18年就去咗威記幫佢地design架新車
結果答案就係過哂氣 唔岩用
我估都係圖比戰術架啦
開場前都係圖比建議 可以試下呢d戰術咁樣
然後臨場圖再執生
應該會好d既,我諗AM班人應該會聽圖講
唔似拉利咁,乜都唔聽人講
係,如果唔係搵左佢
我覺得威記都唔會包尾
至少今年你地睇到, 佢地錢重小左
反而進步左好多
所以我覺得18年真係一個轉捩點
如果18年搵左第2個,可以分分鐘挨得過2020
我覺得老豆力量個策略組
太偏向呀仔 搞到成日錯過咗啲機會
下年應該圖會lead住班策略組
反正點柒都唔柒得過戰術大屍
講真 紅牛根本WFC
佢地眼中車手係零件
1個Parts咁解, 唔work既,換! 唔掂既,換
根本唔會理你外界講乜9
佢最後接返大師兄/二師弟返去既,
紅牛咪一樣咁多人支持
難聽啲講句,Patrick Head 仲old seafood 過Paddy Lowe 都幫到威記手,反而Paddy 就搞到一鑊粥
睇返佢仲要整18同19年兩年
結果今年20年架車唔關佢事先叫見到下人入到Q2
當然羅素揸突架車都係原因之一
我覺得係預左雞佢,所以唔會點幫佢set
不過粉平班人又無經驗,無得講!
今年佢地都吸收唔小經驗
好似土耳其pole起步, 應該點樣處理,可以繼續保持優勢
imola 呢d情況到底入唔入, 巴林兩場都係好好既經驗黎
不過我覺得對stroll太過nice, 應該要比壓力佢
push佢,等佢成長, 唔係當佢太子爺咁樣湊
真係對兩者都唔好
講咩都冇 下季有排下到底係架車問題定人問題 反正大牛唔洗出佢份糧
只要排位野野排4/5, max收皮頂到佢上第3咪得 贏到max當額外
btw
大牛架野到底點樣難舞
RP imola 送走左checo一個podium,silver stone 2 pit Hulk 3次
平治=外星人 整左部外星科技既車出黎
紅牛=地球人 用地球既科技整部車出黎
嘗試去拉近/over平治部車
咁自然所有野都係走極端,容錯率低好多
唔同平治咁, 錯左都可以有得係第2度補返
感謝得巴
今年首次場場睇足,好正
啲人轉黎轉去,仲要咁多新車手搞到好期待下年
快撚啲3月啦
記得你講過好多次
RP架車,如果唔係依兩個車手既話可以攞更多分,甚至有得贏
然後見到個個人都話好期待下季可以睇清楚紅牛係咪架車問題
就即刻諗起佩雷斯係咪真係咁勁呢個問題
同埋你地應該有玩過數碼暴龍
車手一上F1 就係成長期
成長期點樣進化去成熟期,就係睇車隊
車隊會幫車手建立起 單圈Push速度 即係跑排位
然後train佢地養胎,慳油,賺時間
好多人都因為車隊問題而搞到好多車手
去唔到成熟期,比人叮走
出年20位車手,班老屎忽係完全體
咸,圖,大頭,kimi,4萬,佩雷斯,公公
成熟期就max,辛斯, lec
norris,rus, yuki,舒仔 呢d叫成長期
所以好睇車隊比到咩support
我覺得lec就真係行緊max條路, 因為佢係拉利,
所以無幾多年可以比lec再亂鳩咁黎
max就係時候再進化啦...都差唔多6,7年
係咪數漏左 latifi?
其實真 紅牛個商業模式令佢根本唔care發展車手 冇車廠嘅包袱 冇技術轉移嘅需要 我覺得依個根本性嘅問題限制咗紅牛嘅高度 10到13真係靠架火星車 宜家已經無以為繼
大牛今年係最失水準既一年黎架
max 5次dnf, albon完全交唔到貨
係RP真係 真係浪費晒機會
佢地部車一D都唔差, 今年如果佢地有圖/有位當家車手
真係唔止執到1個分冠
只能夠講 希望佢地可以吸收到今年既經驗
咁又未必 喺季中研發都追唔上rb啦 同埋aero麻麻 表現其實冇大家預期咁亮眼
雖然我係圖粉, 但都要講10-13年
都係圖先至可以4連霸
圖係將呢4年既紅牛車,舞到上火星
一起步過幾隻灣就放你星星, 重要場場KEEP到
呢樣係圖既能力黎
火星車係勁,但車手都要交到貨先得
情況同公公渣住部平治咁, 咩人都可以砌贏佢
但咸一渣平治, 可以砌贏佢既1隻手都數得晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞