F1 2021 季前討論區

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
難啲喎,一嚟新仔,二嚟蕉架車點都應該好過金牛
反還反Blocon 手車又應該未衰到咁,係個人衰啲 除非下年比大頭迫害
去到呢啲級數的管理唔應該計埋呢啲面子數啦
又唔係垃利

不過真係睇過好幾次有人話 gasly 得罪左高層 ...
冇錯 唔係請checo搞到紅牛體系被玩殘
依家係上咗max上嚟 搞到打後既青訓車手被比下去
個體系形成青黃不接
要解決就要搵個有經驗既車手加入
1. 同max鬥下車
2. 要睇下究竟係架車難揸定班青訓垃圾
本身最佳人選真係大師兄 仲要大師兄肯減價
但泰國老細死攬廢秦 搞到錯過咗簽返大師兄既機會
唔好睇少2021best rookie既政治手段
今年都輸比四萬咁多
下年真係分分鐘完敗
分分鐘今年巴林2係佢唯一一個頒獎台
不過我諗所有野要由四萬突然走講起,焗住大牛要拔苗助長,成個plan亂晒。
其中一個係newey,同埋啲技師都唔係咁like佢
都幾肯定佢會完敗,聽講young driver test好似仲快過blocon Q2 time?
其實果時唔簽max返黎
大牛就真係無咩人揀
果時四萬,魚雷,辛斯,偉尼,布美
其實都已經叫做斷層,簽左Max返黎,
叫做呢4-5年重保持到競爭力
下年要駁續約又唔同講法嘅
唔好玩啦清
你估生豬肉好食?
18年前半季靠四萬單天保至尊咋
先至叫做三大
車隊做過啲咩幫四萬先?
親疏有別啦 留係度無意思
佢地訓練出黎既車手
好多個都算係唔差既 F1車手
會俾到積分你但係要爭冠軍就唔洗諗比上不足比下有餘
Ocon走硬
CHINA ZHOU準備....
真正既青訓應該係辛斯魚雷果班
Max就唔係
至於偉尼布美 比人叮走埋
唔知老澳牛個時有無私底下叫四萬走,話哂係大牛幾年二號位,應該熟哂佢地d政治野
睇細牛領隊訪問其實佢幾鐘意布美
不過車手調動唔到佢話事
gasly表示i'm ready
18年Baku 比Max undercut 最後炒埋車
唔係好識睇,雖然Gasly係勁過Ocon同贏過車,但感覺上好似俾人吹大左少少。其實季尾魚雷唔比佢差
今年gasly成長咗好多
或多或少建基於金牛既良好氣氛
今年見到好多次車隊鼓勵佢
下季睇下佢可唔可以再成長到可以carry埋角田
現階段gasly同19ocon其實55波
19ocon無可否認跑水係掂既
相反gasly跑水麻麻
其實車隊想要車手一開季就有貨交
魚雷同ocon太慢熱
完季先至有貨交
今季重要遲左開季
如果正常既話 個season都完左
羅斯堡就係話季初咸狗慢熱
要係季初搶分
所以最後果幾場渣得好
唔代表佢來季都會好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞