6800XT/6900XT/3080/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#15

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
ASUS launches Radeon RX 6900 XT TUF GAMING OC, the first custom RX 6900 XT graphics card
https://videocardz.com/newz/asus-launches-radeon-rx-6900-xt-tuf-gaming-oc-the-first-custom-rx-6900-xt-graphics-card
發覺張3080點用個千斤頂都係會斜左落去
用兩支
點頂塊PCB望落都係彎彎地咁
https://youtu.be/2yJ1_2jd3bo
obs+broadcast超食資源 一係換u行x264,一係換3080行2k
係咪當初有消息話冇6900XT AIB版?
後期amd允許出
單機開台 跌10 - 20 % fps 就一定
想順就玩雙機啦
如果AIB嫌自己出自家6800冇肉食嘅話,咁我諗AIB 6900嘅MSRP應該同3090有得揮
asrock好似會出 oc formula系列

sapphire就講有準備toxic系列
我都係等benchmark先,如果佢連3090嘅95%功力都冇或者係香港價同3090一樣咪碌柒
土地供應問題 其實雙pc vs 上3090係咪差唔多錢
有d 想入ASUS 3090 EK WB 水冷版
用緊G9 5120x1440
衝擊緊心理關口
見到3090都行唔到2077 4K全開60FPS
搞到3080心思思玩2K算
未試過144係咩感覺
shadow high, low ao, low screen space occlusion, no aa

stable 80 fps at 4k (我估)
仲有Ultra performance mode,好似直接以50%解像度Supersample上來

N卡真係行唔掂可以試下
個test粒cpu 好intel i9 9900k, 粒u太弱,可skip
3080/90 當初講到幾勁但依家先後比刺客同 Cyberpunk 打低咗咁 唔敢瑞諗之後啲 game
無DRM點都好啲既

依家測試有DRM 5950X其實一樣死
原來已經到左
其實根本唔一定要用...
好好j
我個箱係有送隱藏式支架嘅
我都用左,不過我覺得都係冇咩用,都係係咁2叫頂一頂個內檔,仲要有少少頂風扇我要𠝹返走少少膠

其實再搞多個架喺下面嗰格再撐住
不如索性買埋個直立架好過
反正宜家換乜都係要拆咭咁滯
張咭擋晒m2同sata插糟

早排隻連登ssd到左咪又係要拆黎換...
貴野,RICH.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞