6800XT/6900XT/3080/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#15

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
8pin位係咪都係會有支針歪咗?
aorus系列冇用個on9設計
2K 144HZ入門
有冇人用cpu aio係用6隻風扇夾冷排
想問下效果好唔好

https://youtu.be/wMvO2NBQcSs?t=666

依加用緊rog ryujin 360, 本身已經有3隻p12 ippc 2000貓
如果有用打算入多3隻a12x25, p12就放出面做抽入, 入面放3隻a12咁
個箱同上面條片一樣係o11d xl, 應該會跟佢個setting

rog ryujin 360 < 依隻野得3年保, 已經過左2年, 依加諗緊換唔換埋x73
我自己係鐘意x73果個pump多d

但隻水冷冇穿冇爛又冇理由換左佢
x73個pump真係好正, 本身自己唔鐘意RGB依d花巧野都覺得佢好靚
好有質感
之後都有d廠抄佢黑洞設計 但全部都冇佢咁正
用緊2k mon 144hz
黎緊是咪用3060ti 好過3070
利申:未砌
要用3080
其實4k開最高setting3080+5600x係咪都幾大機會唔夠60FPS
3070 2k144唔夠穩
3080會好好多
3060ti開ultra都行到4k60 wo某d game
Z系列應該會好D
z73同x73除左個pump唔同有乜分別?

我鍾意x73個pump多好多
我鍾意佢個顯示方式
z73個mon係幾正,好實用
我見好多人寧願拆出黎單獨用
除左個pump 個mon 同埋 z73個fan control 可以插埋落個pump, x73就要插落底板外 其他完全一樣, 利申用緊x73
多個LCD mon貴1k
用緊x73
第一次用水冷
想問下Aio可以用到幾多年?
轉箱
而家$3000左右budget 可以換咩卡
用緊5700 xt 就算升6800 都要5000...?
3060ti ?
佢保6年 好似通常都差唔多6-7年呢段時間 d 水會慢慢走 不過聽講個pump會壞先
睇返清好似理想情況唔止咁短
中途要唔要拆出黎保養下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞