6800XT/6900XT/3080/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#15

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
跳ge 格數多咪即係唔係絕對穩定羅,(電壓、power limit、溫度),間唔中跳一格頻率就正常
3d mark 好大食 ,大食程度多數 Test2>>Test1>>>>>>>>>>Demo
得2分鐘點搶
TUF 同ROG差個8PIN
都係想要ROG多D
ROG 靚啲,但係其實同 TUF OC 性能差幾遠
請問點解msi3080 gaming x trio 無人買?
唔係高階卡嚟咩 驚中伏
背板膠, 售後差,正常用冇問題既
想問下即刻bite 3080 gaming oc 同 vison 除左顔色, 有咩分別, 點解貴咁多
RGB 性能+87%
事實就差2% - 3%
但係心理個邊唔同 ,
多你一個8pin 同 RGB
心理加成88%
多8PIN其實真係差好多咩
想買EVGA
唔係大家都係漢科保養咩
之前買咗一張rog1070壞過三次,好彩保養師傅次次都同我換卡
EVGA 啲卡咁撚核突
就係咁簡單?
要overclock緊係越多電越好
2x8pin上限有限
唔超/玩undervolt嘅2x8pin都好夠用
抄左#84 砸腳師 爸打條list

中央處理器
► AMD Ryzen 5 5600X 6核12線程 Box
$2,499

主機板
► MSI 微星 MAG X570 TOMAHAWK WIFI ATX 主機板
$1,699

RAM (記憶體)
► G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600 MHz 32GB (16GB x 2) (F4-3600C16D-32GTZNC)
$1,680

顯示卡
► [訂金 $1000] ASUS 華碩 TUF-RTX3080-O10G-GAMING RTX 3080 10GB OC Edition 顯示卡 (請詳閱說明)
$7,499

SSD (固態硬碟)
► WD Blue SN550 1TB 3D TLC M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 SSD (2020)
$889

HDD (硬碟)
► WD Blue 2TB 5400rpm 64MB 3.5" Desktop HDD (WD20EZAZ)
$369

電源
► Antec HCG GOLD 750W 80Plus Gold 金牌 全模組 火牛 (10年保)
$899

機箱
► Sharkoon REV200 顛覆者 ATX Case
$715

砌機方案
► 淨零件 - Parts Only
$0

總計 $16,249

擷取自飛馬電腦
https://shop.pegasus.hk/builder#IwJgDAzGA04atIE4JMSJAOT1ieAKwSIQBsIp6ALBrvCNBBUA

想問咁砌有冇問題?新手唔識野 thanks
我早排問過夠話11尾返貨
拖拖下變左12月中
我以為係美森先會有啲咁嘅事,大舖現貨都咁?
你睇清楚我個機箱岩唔岩你用
特別野黎

右邊側透張顯示卡垂直插
後 io 係機頂
因為我電腦要放左邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞