6800XT/6900XT/3080/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#15

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
4k gaming 門檻其實好低,是但買張3070/80/90就得,仲可以掉咗張2080ti/ Titan,試過4K 好難返轉頭玩1440p/1080p

課金俾Nvidia 同AMD啦,唔好望喇

睇唔到4k 同1440p 分別的話,門口喺你後面

4K 一樣有144架屌你

買cpu 請買ryzen 50系,太勁:

有咩意見/問題請隨便發表

6800XT:

開埋RT 再弱d:

期待6900XT 大戰3090

搵返之前初出3090時5K testing

當時我記低3900x + 3090 玩MSFS 同 Horizon 都只係得40-4x fps

點估到換完5950x 一樣都係用返3090,但兩隻game 都上到5k 60fps
不過我而家
i9-9900k
msi 3080 suprim X
750w電
mon PG348Q 華石 21:9 3440x1440 (個mon盡)
開新刺客, control 最靚都係80fps 左右
4k 應該唔掂
唔知關唔關舊電事
不過諗起就煩
應該唔關事既
750w理論上其實應該夠推
心大心細
唔知上唔上1000w好
不過諗起就攰
留名先
如果要換4k mon應該等老黃出到一張卡可以唔洗靠dlss都行到4k 180 fps以上先會買
呢道喺咪無人買3070㗎...
用緊eagle 3070想換tuf 3080
3070唔夠用2k 170hz
你肯定唔係cpu 問題?

用緊10700k 5ghz
Apex 有時會跌到12X fps
BFV開埋RT得8X fps
網店
香港終端d msi 3080 好似齊貨
華石要訂
呢間野信唔信得過?
3070開rt有8x fps仲想點
所以要上3080
3070 開埋dlss rt應該過100幾fps架wo?
唔知點解我BFV開唔到
去到吹水#15了~勁
有冇用afterburner超下頻呀
我冇睇3070 d跑分, 人地youtube review果d跑到幾多?差得遠?
有 唔係差太遠 二三百分
乜咁快又爆咗post
睇個勢都係當手gpu 供應回穩後

就無人再理呢個post
3080 除左華石
好似都齊
有撚排
前一兩日落腦場中田一張3080都冇
所謂番貨都係之前d人訂落
我頭先屎忽痕上香港終端個網
好似有貨
唔知係咪黑店
當去game 舖walk-in 都有得賣

或者newegg amazon 隨時有得賣先算係供應回穩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞