6800XT/6900XT/3080/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#15

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
啲鋪頭俾人打尖 佢地自己都唔爭氣啦
下次唔會再落訂咁on9 ,佛系買
搵連登網店啦
又唔使畀訂
慢慢排隊好快有
你話油耳?
一樣要比訂,仲要海鮮訂,然後除左第一日咁耐以黎一次貨都無返過,下次返貨仲要淨係返單位數,問自己排第幾連實數都唔撚講(雖然講左都一樣可以打尖)
法奧 , 唔洗比訂,
油耳咪即係法奧囉
我講cpu要比訂
點解我問要比50%, 樣嘅問題嗎
我淨係知道黃金某C字頭嘅大鋪賣緊8400,要落三成定金
排緊
TUF RTX 3080 OC 幾錢入先係合理
想問下而加有邊張3080有現貨
唔想訂
鋪頭都衰嫁啦
但條友都衰格嫁啦
上個禮拜落過腦場問過唔少鋪
聽過有現貨既都係得galax inno colorful msi gaming x trio
邪都就最多款但款款都係得1,2張
我驚2077一出更加難買
所以敗左係trio手上
一心急親通常都無好結果
是撚但啦 3080有排都唔會降價
貴都要買架啦除非唔玩
btw呢個有冇人知點解
琴日3c見到tuf 3080 7999
香港幾時會保障消費者?

不嬲都係願者上鈎,唔買就過主

講真,反正條隊無監管,你又奈佢唔何

俾著你係老闆,寧可賣俾排隊班友(指住Nvidia FE 版定價699美金,諗住張張都係五千幾個班)賺得你幾百蚊

定留嚟賣俾人哋成部機砌,執佢幾千

就算連外國HP 官方賣VR,都唔係honour 晒所以pre order 先啦:
https://www.reddit.com/r/HPReverb/comments/k5b77g/ordered_today_delivery_tomorrow/

不過係睇唔過眼有人懶醒咁打完尖仲大大聲講啫

不嬲呢個世界係識人好過識字,有錢就無公義
5600x
法奧本身唔收訂

但太多人濫用咗佢唔收訂呢樣嘢

不停改單

有d 排gpu 排到佢又揀三揀四乜柒都唔要

收訂係保障返佢自己

悠二厚道唔會公開屌個客,但事實上呢個世界太多閪客,閪到你想像唔到
排左2個月啦屌
其實黃金果2間大鋪都 C 字頭
不過我知你講邊間
只可以講,你又唔食炒,又唔識人的話

就唯有留意下外國有無咩網有得賣,水貨買EVGA 就最好

但如果你咁有生活態度有信仰,但同時又唔識人或者俾唔起錢,唯一方法就係等

市場定律: 價錢都係講供求,供應多返時就會到你可以正價入

我張TUF 3090 係晨早同悠二講不問價錢不問型號排返嚟的

張EVGA FTW3 ultra 本身係ebay bid完俾賣家走數,再托朋友喺台灣運張返嚟

粒5950x係搵朋友喺淘寶搵貨再集運返嚟(呢下我覺得都幾搏

2020年乜柒都供應短缺,仲用返廿年前個套去街舖代理入貨真係RIP

打尖的人係可恨,但戇鳩鳩排隊都唔見得醒目
好老實咁講 做得呢行嘅其實同保險地產差唔多level
成班唔同鋪都圍威喂 得閒就搵下水魚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞