6800XT/6900XT/3080/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#15

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
直接扭螺絲拆開個蓋
如果3060ti / 3070 降少少特效玩唔玩到4k 60fps
想就埋PS5買4K 60hz mon但budget有D tight未必夠買3080
有無ching試過比唔同嘅RGB software撞到部機stutter/死機

之前剩係armoury crate + evga precision x1無事,而家裝埋gskill同logitech個個好似撞撞地,有時候mouse會stutter,罕見情況會部機hang咗

諗住今日試試個4條ram有無問題 無問題就應該係software撞,呢排剩係加咗兩條同款ram同裝software
可以
諗住係換就換埋靚野呀麻
直接入左張炒價等唔切啦2077要出
用緊3700x + 2070 唔係super, 得650w牛, 諗緊賣左佢換3060ti定係換埋牛換3080/amd 個堆好
想打機有4k 60, 唔洗ultra都得
其實3080宜家係咪全部都炒價黎, 正常價應該係幾多?
未見過msi drogon center同 afterburner 撞?
其實750w係咪唔夠推3080
開gpuz話pwr limit
用緊3700@4.3gb
如果4k 的話
唔需要換cpu, 換3080,牛 就得
正常應該四千中至尾
Sor應該係五千中尾
依家張張+千五到二千咁
咁又無
當你759usd
都要6k啦

可以點搞頂住合唔到側殼
用交剪修吓
梗係換箱啦
換軟線咪得
好似得evga有全球保?
ncase?
想問下有冇ching玩緊amd新顯示卡
我覺得幾正 2k performance幾好 平啲 vram又比得大方啲 好似淨係輸4k同光追
好似喺香港比較少人用 同埋見啲大路嘅砌機網都唔會列入砌機list
想問下amd用家體驗如何
係咪得台灣先有全球保?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞