whatsapp呢個垃圾app根本完全展示緊人類科技大倒退

414 回覆
2322 Like 149 Dislike
撇除wechat 係大陸人專用
佢既功能係最friendly
就資訊傳播嚟講,instagram嘅禍害係最小,wtsapp就係重災區
仲要依家通話數據已經係無限, 屌咩仲用WHATSAPP打嚟
我真係唔理佢係老細定邊個, 第一時間一定係咁話「好LAG好LAG, 你用普通電話打畀我啦」
唔講屌佢老母都畀面佢
Whatsapp當初簡單在有電話number 就用得,

廢老一dl個apps就一開就用得
我啲friend 都仲係用緊
叫大家轉去用tg,淨係用嚟互send 丁圖丁片
呢個真, 都唔知archived有乜撚野用
TG已經比香港人定性做發夢Apps,所以唔會喺公事上使用,就算返工開TG睇都驚比藍絲同事望到
本身知ac有傾開就另計
飯?你肯撚定mewe係飯?

Dl左,難用到仆街,mewe一d都唔user friendly

香港人就係咁,咩都一窩蜂
佢地整埋啲5P字句
當年最憎
Mewe 都唔知有咩好 又要課金 又少功能
要睇咁多個Social Media 好撚煩 利申 已放棄fb snap chat
打手話less is more
line個backup以前都係垃圾嚟 而家好似可以連Google Drive 但係媒體好似都backup唔到
係呀
有d朋友都知我入左谷 係谷同我say hi
我用電話卡,分分鐘都係錢
用wifi唔洗錢
你自己係用月費就覺得全世界都係用月費
用返icq
你冷靜d 先
因為同台灣朋友傾計多左用line
香港line 無台灣日本咁多function
(eg. line pay, line bot 之類)
係個電腦版方便d 唔洗手機掃
同埋好多靚sticker
WhatsApp唔可以就咁save stickers都on99
屌 而家mewe 冇人就冇利用價值姐

到佢夠人你估佢又會好過豬閪伯格咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞