whatsapp呢個垃圾app根本完全展示緊人類科技大倒退

414 回覆
2322 Like 149 Dislike
大部份用戶都係夠用就得,唔單只係 whatsapp,人既天性黎
啲sticker要一個一個咁save on9到
收$8,只要收$8廣泛流傳,啲人一定唔會再用

佢嘅賣點就係簡潔
無咁多濕星野成個app都快啲
用whatsapp好過見啲人用we7
搭黨鐵見勁多人用we7
用line算啦
咁有啲人係會有外地朋友嘅..
唔得, 如果大家都有contact 的話, 都會係個谷都見到
whatsapp call定打電話真係一時時
我屋企有wifi但電話訊號好弱
所以係屋企就想人WhatsApp call我
係街就想人打電話
其實whatsapp同ig本身係好好 俾豬閪伯格買咗先變到on99咁
習慣問題
其實好多外國公司都用緊slack呢啲workplace communication
正常人都唔想用whatsapp 將私人空間同workplace 撈亂

私人通訊黎講好多外國人真係直接用sms算
Imessage 又唔係send 唔到相
又係度冇數據鳩噏
先唔講whatsapp
樓主老母好鍾意俾連登仔屌
參考當年高登餵咗幾多屎俾人食先逼到人用連登
忍無可忍都會繼續忍
咁就知道香港人守舊既力量係幾咁強大
storage cost愈嚟愈細呢一句不適用於Iphone
身邊少人用TG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞