whatsapp呢個垃圾app根本完全展示緊人類科技大倒退

414 回覆
2322 Like 149 Dislike
我反而相反睇法
明明以前用whatsapp 就係因為佢夠簡單
話明social media , 要成個social 一齊轉先得

which takes time
無人講咪你講囉
想請教巴打一樣野
如果我用咗10張太空卡
10個Number第一次驗證都ban
send email去又無用
有咩方法可以用到WhatsApp
Line仲撚垃圾
香港算係咁
起碼唔係line / 支那chat / fb messenger

美國主流係imessage 同 sms
你起美國用android即係要逼住用垃圾sms
而美國iphone用戶可能以為imessage好安全,其實同android人sms果陣已經俾人監控緊 apple又唔會講你知
然後美國an撚推緊一樣會俾政府監控既RCS取代sms
屌佢老母whatsapp無得IOS ANDROID 互換
但we7已經越來越多 Line南韓野hit過下但都係收皮
嗰陣無比較啫
同埋fb whatsapp 香港好似咁啱同期出
入得呢啲gp都唔會用平時用開嗰個acc入啦
身邊既人用,無奈都要跟住用
desktop熄
你撈多兩年就明白銷售市場需要長時間去令消費者改變選擇
WhatsApp唯一嘅好處
係就算冇訊號轉到去有訊號嘅時候
果一句send唔出去嘅訊息會自動send出
iphone都係
最撚憎人用WhatsApp call,有時收得差仲衰撚過就咁打電話
所以line最好用?
PISH
Fb出嗰陣仲用緊nokia咋喎
我覺得Telegram真係好用好多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞