whatsapp呢個垃圾app根本完全展示緊人類科技大倒退

414 回覆
2322 Like 149 Dislike
你點知佢冇屌
就算冇屌都冇衝突
好似樓下五間食肆兩間西餐兩間日本嘢得一間係食港式嘢。
有一日唔知做乜鬼佢要撈多笵,cut一部分港式餐單同降quality嚟出埋咩魚生丼同意粉,搞到四不像噉。
噉唔通因為有另外兩間有各自做同樣嘅嘢所以冇問題
其實最重要係平衡,line真係太多濕鳩野,唔係主通訊,例如一入個APP竟然係彈line today唔係聊天室sticker反而係我最鐘意line既地方,佢個sticker市場超方便到

TG平衡佐whatsapp同line既優點,特別佢個group, channel功能係最好用既

至於whatsapp call,呢個真係垃圾功能來,叫班PK打返電話啦
美國用開message
開page要比15蚊月費
大家可以回想下wtsapp8蚊/bomba8蚊事件
屌人坐地鐵食藍店既黃衛兵同左膠一樣咁硬頸,只係要政治正確,唔係既一律屌你係偽黃係藍絲,我又好想知佢地既生活所需係咪可以100%同大陸切割,所買既野用既material 係咪全部用大陸無關
連人地黃店用大陸料都可以批鬥人,人地搵錢都要屌9 人,同佢地講經濟講圈真係得啖笑,靠佢地真係死得,成事不足敗事有餘
Whatsapp 安全性高 雖然冇人care
樓主有proof未
唔好比人感覺咁井底之蛙啦
咁多年都無ipad, apple watch apps
開放咗sticker但又無Sticker store㗎喎
TG 唔夠真實,話改就改,約炮一流
WhatsApp 有電話,比較真實啲(係比較)
用discord
你講漏一個最撚垃圾嘅功能 : whatsapp web

用電腦上竟然都係要靠電話本身收到上網先連到,仲要明明每次電話收到上網,連線嗰吓都係屈我收唔到要我開一開電話whatsapp 先連到.

以為佢個專用software應該無咁on9吖,屌你原來又係咁樣嘅
食開屎就唔會識食飯
鳩up唔使本
e2e無可能做到跨平台
玩緊mewe,sor
你講笑咩
繁忙時間上高登慢到以為自己用緊56k上網
係userbase既問題
人地用whatsapp搵你你用tg覆咩
我都想唔用whatsapp
點解唔跟日本台灣用Line
又多靚sticker用
又lag又食電 尤其當年啲Android機
講真旋轉泡泡球真係好玩
Telegram Gab MeWe裝齊曬
……勇敢的師兄
食左條水先 就係咁簡單
簡潔,樓主你適合用微信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞