whatsapp呢個垃圾app根本完全展示緊人類科技大倒退

414 回覆
2322 Like 149 Dislike
Android可以用google photo backup line個folder,iPhone會自動入gallery
Whatsapp Call其實有個好處係E2EE,呢樣嘢係Celluar Network voice call永遠都唔會畀到你嘅嘢

Whatsapp Call而家嘅delay已經比初出嘅時候改善咗好多,而且話音質素感覺比VoLTE仲高
Whatsapp為主
我見人都係wtsapp係多
其實wechat當年都係抄line
奈何香港人唔多鍾意line,之後就一大堆廢老用wechat,所以你話犯唔犯賤
btw, 當年line喺大陸叫「連我」,之後俾支那block鳩咗,wechat就發圍
咁撚樣做人
當年得一二百mb data可以用
line係比wtsapp食data同電好多
所以wtsapp多人用好多
原來仲有人未del whatsapp
係啦 簡約先好
加左呢d feature唔簡約咁uninstall左未?
2010開始用
2017年後冇用whatsapp
真心唔明點解咁多人死都要用
我17年冇用之後 fd gp轉曬messenger
係wo,装過line,
至憎人send sticker
一個熊大佔半頁
完全同意
你係咩人?
你食開屎?
1年內係香港mewe取代到fb地位既話
我咪收返呢句說話

有d野真係唔好話我睇死大家

利申日日叫緊身邊人轉會
樓主講得好
嘩唔講真係唔記得
grp名又短到西
唔講仲以為返返symbian年代
根本唔關comfort zone事
你話m記黨鐵戒唔到 咁有無代替品?唔係個個餐餐都可以食幾百蚊黃店burger㗎,其他快餐店都係藍,儘量唔食咪得囉,洗唔洗屌到好似個個都食m記
黨鐵狗巴咪一樣紅奶共,個個搭uber咩,uber司機都有機會係藍啦,邊度有咁多代替品呀
你一味屌香港唔踏出comfort zone大佬香港就係有你呢d唔係又屌係又屌嘅人加埋個濕9正苦,搞到無曬創意空間無創新呀
淨係識屌不如俾d建議啦on9
咁你用微信嗎?
一個APP 做晒 信息/打電話/Send 圖/付款/訂酒店機票/交水電費
其實個問題都唔止whatsapp咁簡單

而係香港人真係有種煮到埋黎就會keep住食既習慣
只要先入為主 幾差都會忍
食m記戒唔到 搭黨鐵戒唔到 睇cctvb戒唔到
都係咁上下道理

如果響全球發達經濟體之間比較一個叫做comfort zone指數既東西
香港人唔排第一都一定拎三甲
根本唔關comfort zone事
你話m記黨鐵戒唔到 咁有無代替品?唔係個個餐餐都可以食幾百蚊黃店burger㗎,其他快餐店都係藍,儘量唔食咪得囉,洗唔洗屌到好似個個都食m記
黨鐵狗巴咪一樣紅奶共,個個搭uber咩,uber司機都有機會係藍啦,邊度有咁多代替品呀
你一味屌香港唔踏出comfort zone大佬香港就係有你呢d唔係又屌係又屌嘅人加埋個濕9正苦,搞到無曬創意空間無創新呀
淨係識屌不如俾d建議啦on9

我呢3個例子你都諗唔到合理代替品既話你真係要驗下智商
有d仲要係你自己講左講完自己ban
無last seen+藍tick
工作上有時需要用wechat同支那客溝通
sd完資料俾佢 都唔知佢收到未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞