whatsapp呢個垃圾app根本完全展示緊人類科技大倒退

414 回覆
2322 Like 149 Dislike
WhatsApp call清好多... 如果對方係ios我會用facetime call
想要靜音傳送
有時開完夜要交代番D野比上頭知
但深夜無理由咁小事wts嘈住人訓

wts call又係on9
一定收得差過phone call
先唔講私事先﹐其實whatsapp做野用我覺得係方便既,
有時唔洗留一堆聯絡方法交換一個電話已經可以處理埋Instant Messaging既工作,
又或者係whatsapp搵唔到一個人但有急事可以跟佢AC搵返佢個電話出黎打比對方。
當然呢個優勢唔關佢個app事只係單純佢AC綁電話號碼而且係公開資訊。
電話清好多下話?
voip清好多... wifi call有時收唔曬 WhatsApp/facetime call 上到少少網已經清過3格打電話
我想知點樣可以del走唔再用嘅sticker
點刪都刪唔走
group noti好多時都mute架啊
日日幾萬個msg炸到你傻
唔想比人睇到又可以開個sub folder分返開gp/frd chat etc
tg仲要一路keep住加新功能
wtsapp咪又係一路跟住抄
啱呀

其實有時屌人唔做少做
真係倒不如鼓勵人多啲做
屌得人多人地覺得反感委屈
直頭唔做 百害而無一利

唔係個個背景都一樣
A接受到坐2個鐘巴士返工
B可以唔再食老麥
唔代表你或我接受到同有能力做到

最重要係有相近嘅替代品
等啲人轉嘅時候smooth啲
可以keyword搵好用好多
電話差好多
WhatsApp call 清好多?!! 唔係吓話??
香港人懶得轉
仲要懶得帶頭
好多野都跟風
Whatsapp call清好多 我每日都用超過兩個鐘係講電話上就咁打電話會又細聲 把聲又「紋」
MSN係自己收皮 唔關人事
好似skype咁姐 咁你唔屌skype?
轉android個年代跟得唔夠快
就係差個少少
Push
最討厭係send相同片壓到細一細
而家咩年代呀
搞到次次都要好麻煩咁問人airdrop
同埋攪到啲流出嚟嘅片240p咁

同埋就係video 同WhatsApp call
無得disable 成日到唔少心hi到
一call即刻收線對方都即刻有notifications
同埋而家啲plan咁多分鐘剩
點解要哂data用internet打電話
所以00後用緊We7
其實加密嚟講 whatsapp 係好過tg
淨係2020年都仲未將record擺上cloud呢樣嘢已經夠on9
屌你local backup? 換機要backup restore搞十世,an轉ios更加無得過record
呢樣嘢喺tg從來都唔係問題
冇得貼link真係on99
要特登用file send
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞