whatsapp呢個垃圾app根本完全展示緊人類科技大倒退

414 回覆
2322 Like 149 Dislike
搞清楚而家whatsapp係叫落後、不思進取、故步自封
唔係叫簡約
就係呢樣濕鳩嘢
高登唔差喎 係迫人用官方app衰
tg咁多濕星野都咁快,有跨平台、自動backup喺server,又點解?
Tg 屌打wtsapp
條友睇gay片
tg勁啲囉
Mewe多香港人轉到個app都出聲 樓主唔講
無得pin message 真係垃圾到痴線
技術上點會做唔到
得個group description
tg/line已經可以pin多過一個msg
最簡單原因係多人用變咗無論公事私事都需要用WhatsApp
一多人用就好難返轉頭
同TVB一樣慣性收視囉
智能電話出左冇耐就開始個個用whatsapp
有新野都廢事轉
大乜野同
希望多啲人玩mewe
事實上簡單無廣告係最初創作人個理念
當時大約2010年
香港人咪又係用緊sms
佢都lead 左一排messaging tools

之後比facebook 買左都已經不倫不類
我直頭一個禮拜都唔開一次
真心FRD已經直接打比我/我打比佢地
一直以嚟甚少用依啲工具
用 I message 啦
因為wtsapp/smartphone,搞到一班本身冇用pc嘅廢中廢老好似發現新大陸咁
唔係馬後炮,呢樣嘢我係當年已經覺得,wtsapp、一大堆冇特別嘅"flashgame"發圍
好多功能上嘅嘢係照搬唔在講,最大問題係整咗一大堆垃圾wtsapp group出嚟,搞到班廢老唔係好好善用科技,吸引資訊嚟充實自己見聞
而係用嚟圍爐傳fake news,睇fake news
有用開電腦,其實真係唔會用wtsapp
line個desktop ver個同步性依然係屌打其他通訊軟件
邊個波台手足係Kanou
出嚟認咗佢啦
無唾棄過msn只係佢停止服務
轉埋Skype 好懷念msn 好多回憶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞