whatsapp呢個垃圾app根本完全展示緊人類科技大倒退

414 回覆
2322 Like 149 Dislike
其實ig 自身冇問題
佢本身係一隻放張相加caption嘅app嚟
係啲人整到佢商業化
整埋啲商業page
搞到又話要咩睇story知詳情
條link 又冇得click 咁on99
變左成件事on99 咁
就好似你唔會搵隻杯去食飯然後屌隻杯有問題咁
tg入淫group
如果有人SET左你做聯絡人就會比佢發現你地係同一個group
你有道理, 但事到如今的確已經係一個大毒瘤
唔sync contact就無事架喇傻豬
story擺撚到明係收購snapchat失敗之後抄鳩佢
最好笑都係whatsapp禁個contact想打電話 一定迫你用whatsapp call
自己廢又迫人用
又係反科技操作黎
將一樣用舊system可以完成既事 增加成本migrate去一個新system到 而無任何得益 只有收data收得差而導致cut線
THZ SET左了

whatsapp 食正頭啖湯所以儲到一定客源係到
就算個 apps 幾濕鳩都好
Tg各方面都好過whatsapp但普及程度真係仲未夠
以前有得揀電話定whatsapp call,後尾先變直接whatsapp call
呢個道理同之前d人問楊千嬅點樣攝到個天后地位一樣
有時信號收得差就
但有wifi就要用wtapps call
不過通常用法都係
香港老細夜晚坐係屎塔柯屎諗到有橋
又懶得係電話簿搵你
就會直接wtapps call你
我自己張儲值卡黎
無限data
但電話好似幾毫子1分鐘
(儲值咭有分繁忙時段非繁忙時段打手機打固網唔同收費)
同埋wts call 係清d
好似你聽收音機同mp3 咁
其實個問題都唔止whatsapp咁簡單

而係香港人真係有種煮到埋黎就會keep住食既習慣
只要先入為主 幾差都會忍
食m記戒唔到 搭黨鐵戒唔到 睇cctvb戒唔到
都係咁上下道理

如果響全球發達經濟體之間比較一個叫做comfort zone指數既東西
香港人唔排第一都一定拎三甲
最憎個archived chat
一有message就彈返出嚟

又話整個ignore archived chat
整咗幾年都未整/唔整
其實kakao好用
樓主上ig睇下 啱先inbox左你
其實data 先係黎緊嘅發展方向
而家呢段過渡期時間先最尷尬
你諗吓以前用電話線上網
一插就用得啦使乜搞隻modem 裝boardband 啫, 我都係睇下newsgroup 咋嘛!
以前用模擬電視 一拉條天線就得啦 使乜搞數碼電視姐 仲要搞埋晒乜柒幾頂盒 屌~~~

大概係咁概念
靠你囉
MEWE TG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞