whatsapp呢個垃圾app根本完全展示緊人類科技大倒退

414 回覆
2322 Like 149 Dislike
whatsapp大約2012年開始盛行
whatsapp call咁簡單既功能竟然要大約2014年先面世
sticker就去到2018年先出
到而家2020年都就完 都仲未可以整gif sticker

呢d野 比大家唾棄既MSN 其實2010年前已經做到晒

又好一段時間係group限十幾廿人
一次send相send得十張

係咩野驅使全香港人stick to呢個垃圾閪app
用TG又無人理

至於fb就更加一鳩樣
奶共垃圾app
而家出mewe又無人玩

香港人係咪真係食開屎就唔會識食飯
劣驅良既力證
負皮唔解釋?
邊度冇人理
身邊已經好少人用wts
以前啲人唔係吹奏whatsapp夠簡淨,冇line嗰啲濕鳩sticker?
唔通係TG流行之後,就好多人接受返sticker?

whatsapp call亦都好多人嫌煩唔想要喎,寧願直接打電話
有咩方法可以令每個人改變
而家極限係叫身邊人用埋line,藉口係日本 台灣主要都係用佢
但工作上根本轉唔到
反觀外國其實真係唔會stick to呢個咁既閪app
先唔講tg
singal llne kakao talk
有d國家直頭用返icq
大把選擇
最on9係冇得跨系統
sticker 又store係local

豬閪百格慳埋啲server錢
你就好
工作多數都轉唔到既
但咁咪可以更加少d用whatsapp 留返黎公事專用 公私更分明
真係好撚廢
fb ig wtap 根本係人類社交科技發展三大毒瘤
當中ig係最撚on9
加咁多功能先係本末倒置掛
當初whatsapp係賣簡約 無廣告
Send相仲要壓縮
自由度低成咁已經係反科技操作喇
試下ios如果仲用緊2015年前個套blackbox 睇下而家執左笠未
都唔係, 港資老細最鍾意用
1個pj / 1個team開一個谷
有咩事放左工仲可以sd比你
科技進步 data cost同storage cost愈黎愈細 , 佢就堅持係壓到100kb一張
返工直接打電話
whatsapp真係廢廢地
一早轉用微信
由鳩佢地用咪好
私人生活用tg/line
wtasapp有緣咪一晚睇一次
無緣就bye
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞