whatsapp呢個垃圾app根本完全展示緊人類科技大倒退

414 回覆
2322 Like 149 Dislike
TG跨平台用到先係最主要賣點
相反 WhatsApp on99 唔出iPad版
Desktop版又慢

最重要嘅係 WhatsApp 係奶共 FB 旗下
好簡單,見到對方電話no.,有乜犯法野有得追查,或者選擇唔理所有5字頭既no.

tg做唔到
最on9 係ios 同 android 之間冇得還原備份
雞先定蛋先問題
無人行多幾步就好快收皮
所以唔係whtsapp好,係佢強制要show電話no.呢樣野o者

佢根本唔駛改善,電話no.呢點已夠殺,最少FB係咁覺得
WhatsApp真係垃撚圾
有時講講下野想打個電話俾佢要撳嚟撳去先打到真係電話
真係無嗰樣整嗰樣,就咁好地地send msg咪幾好
圖片又係,一時就同我縮做細圖group埋一幅,一時就大幾幅都大圖,垃撚圾
wts個影相好撚大聲 都唔知做乜鳩
Android 同 iPhone過唔到資料
wtsapp set完啲icon濛撚到
個call又廢 成日收唔到
打錯字又無得edit
用慣tg一用返wtsapp真係覺得好撚燥
要咩方便既功能就無咩功能
唔係攞黎返工/同屋企人聯絡真係唔撚想用
如果microsoft將msn變成手機apps
依家玩緊旋轉泡泡球了
你肯定身邊有人用?
睇見個介面都眼濕濕
如果你身邊多人轉左會我鄧你高興
但只係你幸福 有一班比較接受新事物既朋友
邊個外國先?
剛果、巴布亞新幾內亞、索馬里?

90後集體回憶
其實msn再搞返有冇得搞
睇住邊個online緊 好正wor
真心覺得大陸個微信支付幾撚勁
香港有無機會有wts pay
我唔中意IG個版面
覺得唔USER FRIENDLY
都係中意FB多D
佢講緊香港人都咁用鬼唔知可以當長途唔駛打IDD
屌真係仆街嚟
最唔鐘意係冇得將d對話放係線上 唔同裝置一入就同步明明係好簡單既事 到今時今日仲要因為android 轉ios冇哂對話而煩惱
可唔可以俾我organise吓啲stickers人地send比我又淨係可以save一個撈埋喺我真係favourite常用嗰度仲要冇得重新排次序垃圾到不得了
當年好似都有msn app,但最後都係執柒咗
用開wechat玩抖音
連登仔真係冇出過國架喎
你出國用你張垃圾sim卡打返香港?

Whatsapp而家得你香港人用?
人地幾億用戶在唔同國家
人地特登整來方便唔同國家的人聯絡都要問過你條濕9連登仔多個function好唔好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞