[龜西組合何時誕生]2020-21 NBA 休季討論區 (10)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
但夏登有自己搵食能力喎
起碼curry唔洗俾人瘋狂包夾先
登打唔到無球咪curry打無球囉
防守球隊體系幫助cover大啲
Klay主要單防多
Sga 盡打同tank冇衝突
夾夾夾條撚咩 根本harden就使用率高加球霸 唔應該夾明星後衛 比啲明星前場佢就啱啦
Both
頭3節sga盡打
第4節比3rd unit盡打
Tank for cade
The Hawks offered the Kings a 2022 first-round pick (via OKC) in a previous sign-and-trade scenario for Bogdan Bogdanovic but were rejected.

The offer also included the Kings taking on Tony Snell and his expiring deal worth $12.1 million, sources tell @sam_amick

傾屎: 你有pick? 我唔要呀 傻仔
禾少一向屌打jerr
我勇真主
盡打會拎 champ
76 tank到齊晒腳
最後咪又係俾啞仔一球絕殺ko左個process
tank完得返呢堆友仔都唔合格啦
第一季奪唔到冠我哋就要重新tank過
可能我用tank呢個字偏激左 但我認為如果我獨想走得更遠 保守嚟睇係draft養多位核心係必要

1.我獨係free agency 其實真係無乜吸引力
近10年 如果有留意開我牛嘅都知每年有大量cap話要追星(plan A)之後都係失敗 最後簽左啲溢價球員返嚟 (plan c-d)

到下年就算有大量cap要追星都好 都難保有星會嚟

2.如果想衝冠 現有陣容深度真係唔夠
講下呢套陣容
G:Josh Green/Tyrell Terry/Tim Hardaway/Jj Barea/Trey Burke/Josh Richardson/doncic /JB

F:Maxi Kleber/DFS/James Johnson/Wesley Iwundu/Tyler bet

C:KP/WCS/Powell/Boban

陣容雖然多左幾位守將 但仍然攻大於守
後衛唔太擔心 但鋒線實力都比較弱 撇除KP 基本上無一個係擔到大旗 所以絕對要upgrade

小前以DFS嚟做先發應該都算係聯盟數一數二廢 所以我先講要養個側翼返嚟 下年我夠膽講頭輪是但一個都可以屌打DFS
雷實tank夠兩年, 個first round 好大機會兌現唔到, 之後就變兩個second
仲要食Snell份到期約
點會咁好益我鷹係傾屎以為市場上有咁多buyer
比佢屈下數據報但豬波
咪撚癲啦

係市場上搵proven star易過你tank去搏到有靚pick+養得成做星啦
好似話係傾屎揀鹿個offer唔要鷹
無諗過最後球員唔肯去
snell份到期約係trade deadline搶手貨黎
trade比bucks單野又黃左
兩頭空
點搶手
條友連rotation都末穩
見到佢又講我獨,但又講唔夠勁就tank真係笑撚咗
如果奪冠只係得一條formula,咁牛仔連第一冠都唔會有
太高估我牛班西裝友 近十年我牛簽返嚟最勁嘅人應該係Harrison Barnes

根本我牛個環境唔似其他大城市有吸引力可以簽到星返嚟
只係知鹿有偷步俾offer, 唔知鷹有冇
如果真係你咁講, 鷹搶輸左再同BB個經理人+聯盟爆料,
話佢地偷步交易,咁就有花生食
要黎trade走d長約大約避稅人肉TE咋
邊個話要黎自用
篤灰
講真cp3已經係最好 兩個輸流單打其實好撚勁 唔係有宇宙勇已經champ左啦
hb
champ嗰年堆綠葉全部都好過佢啦
kidd marion terry 拳王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞