[龜西組合何時誕生]2020-21 NBA 休季討論區 (10)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
同WB爭MVP係17年,7換1之前
火箭陣容係
Beverley Harden Ariza Ryan Capela
Lou Gordon Dekker Harrell Nene

又多樣嘢笑
Wb+harden帶隊都入唔到playoff
PORZINGIS playoff 23+8 52%/53%/87%
2打6
再睇睇wb playoff 18+7+4 42%/24%/48%
有戰鬥力
Westbrook常規賽假假地都3陣
Playoff傷住打加腦衝血係咁上下
叫埋傳媒都得
仲有兩年約我等下年先trade 唔好
點解要今年咁俾你大咬
你既package又唔吸引
要即戰star 冇 要potential 冇
點解會變左講季後賽?
衣家要拎上季季後賽果十幾場做參考?
你唔曬下70場既常規賽數據?
咁太陽唔知幾多年無入過季後賽啦
又有咩資格入?
Cp3 帶thunder 班2打6 都入到playoff
帶broker ayton 點會唔得 冇傷的話
根本排西岸頭8都無意思
年年6-10都爭崩頭
當值當紅丫麻
明明隊波就弱左
開季再講
西岸真心會打到出血
西岸次次一開季就打到隻狗咁,東岸就playoffs第二輪先正式開季
今年東岸多番啲野睇嘅 應該
我地帝王係西岸一開季已經完季
唔好咁痴線啦
上年我哋bubble冠軍今年講緊隊史首冠
你哋班友同我講連po都入唔到
捧隊波捧到咁自卑咪撚捧啦
回收各隊垃圾
其實如果有少少料但又冇咩潛力
嘅新秀應該去帝王
只要正正常常冇傷
外投都冇都可以拎max
邊忽弱咗走咗嘅 得curry一個本身有份打 wright同隊波唔夾
補咗richardson同james johnson
Richardson擺明係perimeter defender 仲要有3分 係柒碌廢咗人地武功 本身係熱火都勁 當值連hardaway都救到上4成三分 richardson點會救唔到

James johnson當保鏢兼做防守同趁當值落場幫手少少組織
Draft返嚟嘅1個3D 1個shooter

進攻可能弱少少 但係有當值kp至少都補底頭5
但係防守至少帳面上都補返晒上年無嘅野 點都變好掛

想問點樣弱咗尤其牛上年除咗DFS 真係無一個識防1-3號位
仲有小牛上年係輸最多close game嘅一隊 所以先排西7 而問題係因為防守太唔掂
我諗今年啲操作唔多唔少都解決到呢個問題掛
JR應該可以做到以前stevenson既角色
james johnson仲有幾多貨賣真係唔知, 希望luka D傳波有加乘
同埋, kp可唔可以下季少D強行顏樽飛身補樽
次次見佢做呢D動作個心都離一離
西岸邊有咁易估到排名, 隨時唔知邊個傷左就拖低成績
最主要係今年好值得tank
可能到常規賽中段已經有唔少隊想落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞