[龜西組合何時誕生]2020-21 NBA 休季討論區 (10)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
加埋啲全型英文
見到已經直接飛
完全唔想理佢
pf: griffin/sekou
當年熱水真係輕敵
同小牛好幾次奇蹟反勝
座長
回錯
又要買新波衫
當值二年級已經mvp級數,仲要nba 力捧,啱晒啲二佬格,例如pg 13%啞仔字母要做大佬就應該唔使諗
搶到beal就好
我想睇登登夾當值會點

兩個都差唔多類型, 會唔會比啲敏捷型PG 格食格
咁應該會夾多個1號位防守專家 佢兩個都守到上3/4
你成場只會見到
step back step back step back
Team Brand + 球場
人地 America's Team
Fanbase 係全國性
sad到正評咗
二哥好認真咁討論

但係呢個post嘅人都係鐘意鳩吹同嘈交多
諗落打從呢廿年
最大變化真係PG
由pass first的nash kidd cp3 dwill, 變到係切入型 rose wb
再之後keep住係3分型 curry dame young
依家就一係3分型, 一係SF型 Doncic 字母 Ben 今年LBJ
白人玩哂?NFL黑人比例成3分2呀美國通
牛仔近十年都係賺錢喎
達拉斯牛仔市值 係2019年 nfl第一
講 franchise value 就唔會係睇你帳面賺蝕
NFL NBA 要做靚盤數唔難
除非個老闆好似 Marlins 咁擺明用隊波黎借錢
Franchise value 講 location/ brand value/ fanbase/ 球場/ league revenue
好似 Cowboys 呢啲係 Texas 呢個 football state
本身食住 70年代電視同 NFL 發展做咗 America's Team
Fanbase 係全國性
NFL 本身做埋美國最受歡迎運動
League revenue 拋離其他 sport league 成條街
加埋成個球場自己嘅 (剩係呢度都分分鐘值 2 billions)
Franchise value 自然大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞