認真討論:馬勤當拿定美斯勁?

584 回覆
51 Like 329 Dislike
意甲係當時最top聯賽
成個城市當佢神咁拜
點會想走

雖然意甲好矛
其他都唔好幾多
係巴塞果時都被人踢到傻
畢爾巴屠夫仲踢斷佢隻腳
https://www.youtube.com/watch?v=N8_JYHtvTS8
以數據計 馬依家可能係夏殺特個種
同美斯個種入球機器根本唔同踢法
咁講Mario Götze 仲勁過Messi
𠴱場決賽就一定係,人地一箭定江山
肥馬勁過巴塞嫁
佢當年大戰曼聯
https://www.youtube.com/watch?v=rinB8Z6kj2Q
所以係講成個職業生涯去比較定係某d標誌性既盃去比較呢
90年代先係
90年代差唔多最撚勁既人都起齊意甲
但80年代
踢唔起果堆例如柏金.蘇拿就回流英超
小花對西甲雪糕筒
老馬對意甲一線防線
球技上可能老馬同美斯平手, 不過講領導能力冇得比, 老馬係隊長級, 美斯做唔到
80年代意甲有老馬/柏天尼/zico,荷蘭三劍俠,西德三劍俠,都唔弱
果年係法國冇啦啦自己仆咗街
阿根廷死亡之組死撚左
意大利西班牙輸黑哨
德國係最廢果幾年,決賽仲要冇波歷克
巴西7場最強既對手已經係英撚梗係輕鬆
00:18個下防守條友起哂飛腳
得喇得喇,兩個都冇得比…都係垃圾!!

我覺得史高斯最勁,滿意未?
古人真係有d好難超越
牛頓,愛恩斯坦
世界盃大過一切 = 馬勒當拿贏
老馬帶住既拿玻里當年喺意甲只係韋斯咸咁上下,差唔多一人之力拎意甲冠軍
所以點解拿不勒斯既人當佢神咁拜

喺阿根廷又係,當年隊阿根廷一定屎過入世界決賽果隊阿根廷同有牙朗喺陣中咁多屆世界盃入面既葡萄牙
我同意 老馬好強,

但是,不單計這一輩,宏觀全歷史,
小花既控傳帶射,各項數據都係歷史top1,2的級別.
且巔峰時期極長.

唔存在邊個侮辱邊個...
美斯其實好撚恐怖
https://www.youtube.com/watch?v=sjMofjmzQKU
佢連扭果堆又唔少入唔到波
但老馬確實仍去過巴塞.反而起巴塞打唔起
但如果講到國家隊層次
美斯真係無得比
什至連朗拿度都比唔到
係撚
只係歐聯重要性無而家咁至高無上
但聯賽同歐洲賽比就咪鳩up啦
90年代差唔多最撚勁果堆起晒國米.ac.拉素.祖雲達斯.羅馬.柏爾馬.費倫天拿
好撚勁 每次拎波同美斯一樣 好有滲透力侵略性
幫你講埋

史高斯勁過哂呢兩個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞