認真討論:馬勤當拿定美斯勁?

584 回覆
51 Like 329 Dislike
第一次聽美斯過人係要擺多兩下
根本兩個都係話過就過 特別美斯出左名假身過人
就算真係擺多兩下又點 過人只有成功同失敗之分
咪搞到咁複雜
老馬果個年代,落雨d 波一濕水就成個鉛球咁重,佢地踢開咁既波,你想像下佢全盛時期轉踢現代既波會唔會更強
美斯撞一撞就彈到幾尺遠
馬勁d
咁美斯下盤穩
肥馬個身型同朗尼差唔多
呢個post 真係笑料十足
美斯過人擺多兩吓?今季先睇波?
全盛果陣身郁一郁膊頭再變速已經過左
仲要比人圍住空間極細都可以幾下就過哂
睇番老馬d片好多都係cup左cup右咁逐個過逐個標上黎
對面如果識聯防一定係美斯果套實用d
點會係美斯動作多
睇條友連精華都懶得睇就黎9up個啲黎
你拎相同位置嘅逐個逐個秤,現代都大把勁過古人,咪活在過去啦
除左美斯.c朗
有邊個勁過90年代既?
朗拿度.巴治奧.巴迪斯圖達.施丹.費高.李華度.白必圖.鄧加.舒夫真高
史譚.尼斯達.馬隊長.簡拿華路.尼維特
列當度.雷哥斯達.davids.迪甘斯.迪比亞路
後備仲有蘇斯克查.列高巴

當代有咩人勁過呢班
老馬帶拿破利攞曬咁多冠軍喎
簡尼前6場只失1球
講緊以當時德國嘅防守能力,根本出乎意料
以前寬鬆好多,當得犯規嘅都真係殺人咁款wo
on9馬勒當拿既爆發力出晒名勁,同全盛時期既大哨差唔多,佢邊可能需要cup幾cup呀?人地係前場自由人,好多時會入中路,係偏向中路cup唔係唔正常呀?你估打機咩?
而且馬勒當拿腳頭又強過美斯,罰球又一早就有射開,古惑招既成功率又高,美斯係好多方面都冇可能同馬勒當拿比
而且簡單一講,美斯從來俾人話既就係佢既球場感柒力弱,又容易死晒狗,呢方面馬勒當拿完勝美斯
而馬勒當拿從來俾d跟風怪抽水既就只有歐聯同入球數字
咪弱智啦,美斯踢來踢去都踢同一間球會,隊波又係大會又主攻又多勁人幫手,加上現今球壇既比賽遠遠多於80年代,入球多敢有幾奇呀?`再者,講到歐聯,馬勒當拿踢巴塞時有冇沙維先?有冇恩尼斯達先?有冇伊度奧先?有冇MSN先?初初又有冇一個好似細哨咁既球星帶住踢先?
倒返轉,美斯有邊次係冇呢班人支援,換咗d冇咁勁又冇咁夾既球員,而憑自己既能力贏歐聯架?
零次
咁你仲可以曬乜Q呢?
馬勒當拿有個人化表現而贏大盃,美斯冇,講完喇
論實力一定係美斯勁
但如果叫馬勒當拿接受現今既科學訓練,佢一樣會係球壇第一人
每個時代最top嗰個放喺邊個年代都會係最top
明明講緊盤球
無啦啦扯到去打自由人 腳頭重罰球勁又感染力又古惑招踢咩球會咩隊友
捉返中個用神先駁好冇?
2014點樣carry
咪答咗你囉傻仔

唔同意既你咪去同人講美斯盤球勁過馬勒當拿囉,一個係世界散步既球員同一個係世界盃八強扭六個既人比,咁都講得出散步帝盤球勁d既,咁我再同你討論都只係浪費我人生,仲同人講用神
一個有歐聯 一個無 有咩好拗
原來淨係世界盃盤球先計數
講咁多無謂野黎反美斯
唔係用西德幾個釘佢一個,佢都唔使番落中場山三角型制。
原來你又選擇性失明,係巴塞,冇咗沙維,小白,冇咗S同N,就冇歐聯,咁都好意思拎黎吹捧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞