認真討論:馬勤當拿定美斯勁?

584 回覆
51 Like 329 Dislike
但贏歐聯喺球會層面最重要,球迷點都多過國家隊
其實美斯成日俾人話佢哋逆境無表現
但唔諗下其實就係佢俾人mark死咗先會有逆境出現

點解有沙維 小白同之後尼馬 拉傑迪嗰幾季巴塞咁勁
就係對面就算限制到美斯
都仲有其他球員可以運用美斯拉開咗嘅空間去發動攻勢
呢啲係美斯對比賽無形嘅影響力
講句逆境隱形就抹殺佢對場波嘅影響其實唔公平
唔通要美斯下下中場一個扭到入禁區寫波先叫有表現咩?

當然講領袖能力美斯真係差嘅
呢點比起其他球王級球員真係差好遠 無得講
你想表達啲咩?
咁巴塞有美斯同冇美斯咪一樣兩班波
呢個禮拜般奴就係證明咗無可能靠一條友carry啊
試下出普巴唔出vdb睇下差幾遠
如果真淨係靠般奴搞掂晒曼聯而家英超唔使排到咁後啦
如果唔係靠般奴就搞掂晒,曼聯今季絕對冇可能打到歐聯啦
上季嗰14場咪有普巴冇VDB囉
冇c朗葡萄牙入過三世界屆盃決賽周,0次大賽冠軍
有朗葡萄牙入過四世界屆盃決賽周,2次大賽冠軍

冇美斯阿根廷2次世界盃冠軍 十幾次美洲盃冠軍
有美斯阿根廷0次世界盃冠軍 0次美洲盃冠軍
So9同伊巴味試過carry成隊囉
有幾難明
入咗就冠軍點解唔關
美斯冇手球過
森多利亞夠攞到啦,莫非巫師又係阿根廷球王?
無咗直腸朗的確係粒粒皆星,歐冠決賽爆冷勝出,2019歐國聯殺入決賽周
有屎朗就
1982世界盃阿根廷對意大利,馬勒當拿單場被對手犯規23次,後無來者
1986世界盃總共遭犯規53次(2010世界盃遭犯規最多係恩尼斯達,26次)

首先要未被剷死
2次大賽冠軍?
躺著也計有朗

簡尼拎哂金球獎,耶辛獎
當年德國廢到癲,簡尼一己之力帶入決賽
On9
廢就廢
13-14利記得so9 carry咩?
史杜烈治英超銀靴 史達寧 謝老四無份支援so9嘅?

但如果carry係指so9 13-14嗰年咁嘅話
咁美斯17-19球季一樣carry緊巴塞攞西甲啦
咁以前計犯規嘅準則可能同而家又有唔同
咁 12碼唔入 單刀又唔入
輸到頭dup dup , 又點計呀
唔係話佢唔勁,但咁都兜到係優點係咩玩法
如果上季季尾嘅普巴同今季嘅普巴係一樣就唔會俾人屌到屎忽開花啦

上季普巴 福仔夾般奴反擊踢到曉飛 仲有格連活特彈起
般奴係好重要 毫無疑問係曼聯最重心嘅人物
但如果以上面ching講老馬carry嘅標準咁般奴都未至於一人carry
//但如果以上面ching講老馬carry嘅標準咁般奴都未至於一人carry//

咁你呢句我認同。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞