認真討論:馬勤當拿定美斯勁?

584 回覆
51 Like 329 Dislike
普巴攞過但法國唔係靠普巴
傻閪, 馬勒當拿拎過但阿根廷唔係靠晒佢. 如果換晒十個大陸仔你睇下點, 靠靠靠, 靠你媽閪咩

你夠撚膽踢少幾個都贏我就真係話靠你啦傻閪
踢曼聯果個馬克勤?
老實講.成隊阿根廷最顛峰一定係10年
但肥馬唔識教.八強4粒輸比德國

但點都好過c朗隊葡萄牙
如果對比返d巴迷講
屌阿根廷廢ja
而事實唔係

華朗.馬斯查蘭奴.柏斯杜尼.希古恩.米列圖.阿古路.迪維斯.迪馬利亞
係後防比較屎
老馬有領袖風範,小花無,完
我唔覺得美C死可以全國哀悼3日
巴塞人會傷心過阿軍庭人
其實阿根廷14年好籤
16強打瑞士.8強打比利時.4強打荷蘭
全部都係1球.去到16強美斯一球都無入過
以前真功夫踢真波, 而家全部都係假波!
你個問題 連尼加答左你
https://www.youtube.com/watch?v=MKIFPaR_ZIo
佢話起呢個世界無人及得上老馬.包括美斯
以前既足球就算係國家隊都係爛地
同波個重量係重n倍
但肥馬扭人都係食生菜
咁又唔好咁講
以前個波係重身好多
同時係容許球員出收山腳
隻腳會去到你腰度鏟你都係無犯規
再加上就算係世界杯都係爛地
所以練到班球員好好扭
依家去到爛地就唔會識踢
美斯
睇樓主懶中立咁辯證就覺得係傻閪一個
不過有樣野
老馬推波真係死牛咁衝
睇片啲落腳真係個個收山腳咁西埋去
佢咁都唔脅都真係幾撚沙pork
講華朗同柏斯托尼已經知你冇睇開波
算鳩數啦
睇返風向
古人係連登都只係同美斯55波
咁客觀咁睇 美斯應該勁老馬幾條街
雖然老馬反應真係好撚癲
但以前啲防守真係好撚廢 唔出腳迫波都唔識 下下瘋狂出腳
其實拿玻里個陣唔算差 仲有簡拿華路只係老馬去到 唔使搞咩戰術 專心俾波佢 幫佢開路做支援就得
好多人問美斯定老馬勁啲
屌你梗係美斯勁啲
美斯喺11-12年球季入左91球

前無古人,後應該好難有來者

仲有現今足球水平絕對比以前強

以前日本可大炒菲律賓13比0
香港可大炒關島14球

盧森堡,聖馬力諾都係比人炒十幾球

而家再無呢支歌仔唱
一定美斯啦

以前踢波啲波慢到好似慢鏡咁

而家個個體能怪物
仲有巴迪斯圖達 腳腳七注
講個人技術兩者可能差唔多,但係美斯成就高太多啦。

國家隊方面,一個嘅世盃偷番嚟嘅,仲不斷為呢個毫無體育精神嘅行為洗太平地。反而美斯嘅世盃亞軍貨真價實,一啲都唔失禮。

球會方面更加無得比,六冠嗰陣時美斯嘅數據全隊數一數二,係隊內最為關鍵嘅球員。五冠嗰陣時,美斯無論入球定助攻都係全隊最高。馬勒當拿用乜比?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞