認真討論:馬勤當拿定美斯勁?

584 回覆
51 Like 329 Dislike
意大利當屆又踢得好好咩
果個年代有var就好
起碼英格蘭唔會輸得不明不白
美斯決賽都有球半單刀
自已射失無得怪人
我唔係想美佬肥馬
但老實當時無VAR.只依賴球證判斷
佢入左你都無野講
但佢之後連扭你6個人.你都無野講啦
世界盃其實含金量越黎越低
相反金球獎先反映到球員級數
我唔係想美化肥馬
但老實當時無VAR.只依賴球證判斷
佢入左你都無野講
但佢之後連扭你6個人.你都無野講啦
佢實力係勁過英格蘭好多
其實一球半球你話係黑哨定黑仔真係好難講

但北京電視機 4424 呢D就真係鐵定黑哨先

但認真 佢果場除左上帝之手同樣表演半場起跑一個扭5個射入
仆街到極.黑哨既極致
唔係決賽由係曼聯打車路士
國家榮譽同個人榮譽點同
拎到世界杯係成個國家當你神咁拜
係民族英雄
你可以話肥馬係仆街
用上帝之手入波.點解唔用頭
但係呢點只係增加更加傳奇性
佢一個由中場連扭咁多人再入波
邊有可能質疑
樓進戇撚鳩囉 人地岩岩先走就拎人出黎比 唔知忽撚咗邊條筋
其實佢同得簡東拿.佐治貝斯果堆FD
點會真係共產主義
真呀
美洲咁多強隊
牙花要carry阿根廷拎幾次亞軍真係唔失禮
其實好多美斯fans都係咁
想KO 所有名宿
美洲再勁都無歐洲咁難打
再唔係講近年既巴西同98.02既巴西係廢左幾多倍
但C朗一年歐國杯亞軍.一年歐國杯冠軍
盤,扭,射基本10分,以前打winning/fifa classic team一有佢,屈到喊, 個波痴腳到

最勁其實佢係一個完美嘅中場10號仔, 閱讀球賽通透到暈, 放波啲位刁鑽到呢,前鋒基本上一接波直射已經得

你仲要表現極穩定, 唔入波睇佢踢都好好睇
02 當年都算百花齊放嘅,因為冇邊隊特別勁。記憶中賽前大熱係阿根廷 意大利 法國,不過三隊果屆都踢得柒

雖然巴西有3R 但賽前唔算大熱,大哨傷好冇耐,細哨未成名
老馬我覺得最勁係係撞佢甚至落腳剷佢,佢都仲可以繼續推進,個下盤直係好穩。佢直係可以一個人咩起晒成隊進攻。
馬勒當拿 對於阿根廷人 是民族英雄 不能單指係足球成就 1986年墨西哥世界帶領球隊奪魁 四年前 即1982年阿根廷與英格蘭因福克蘭群島主權爭議 兵戎相見 最終阿根廷海軍被英軍重創 福島至今一直為英國屬地 令阿根廷人視為奇恥大辱 四年後 馬勒當拿以手入波 淘汰英格蘭 為阿根廷人心理上報仇雪恨 一躍成為民族英雄 在阿根廷人心中地位崇高 可能定論 美斯難望馬勒當拿項背
但美斯冇能力以一己之力將一隊差一分就降班嘅球隊變聯賽冠軍兼歐洲足協杯冠軍。仲要係力壓有荷蘭三劍俠嘅AC米蘭。
做後備一分鐘都無出都攞到,就知隊友差幾遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞