認真討論:馬勤當拿定美斯勁?

584 回覆
51 Like 329 Dislike
比利勁家馬勒當拿勁?
咁係咪個個攻擊球員同佢一樣引到2-3個球員同時夾佢 影響對手防守佈局?
如果你上youtube搵咗一直以嚟其他球隊用過咩戰術想限制美斯都仲覺得我所講嘅嘢係每個進攻球員都做到嘅話我無嘢講

佢炒十二碼同半單刀無咗冠軍令到佢國家隊生涯唔夠老馬嚟囉 無否認過呢點喎 同我講嘅嘢都無衝突喎
我只係強調一場比賽有唔同角度去睇

大佬 佢收高人工就唔輸得嘅?出人工俾佢係俾佢幫球隊踢波㗎咋 寫包單季季六冠王咩?同埋美斯無帶領過球隊贏波嘅?近三季美斯作為進攻重心幫巴塞攞兩屆西甲係無發生過嘅事?
但老實講
點都比唔上90年代既意甲
我認真
ac米蘭: 90年代有荷蘭三劍俠
李安納度.柏賓.韋亞.沙維斯域.阿柏天尼
馬甸尼

韋亞仲要係世足

祖記:維里 拉雲拿利、干地、迪肯尼奧、迪李維奧、費拉拿、佩雷斯
外援施丹.迪甘斯.davids.保羅蘇沙
全世界最強中場組合

費倫天拿有巴迪高.雷哥斯達.托度同埋艾芬保 後期轉會去拜仁

羅馬:托迪.希士拿.艾迪亞、卡富

柏爾馬先堅 :華朗.尼斯達.簡拿華路.保方.基斯普.杜林.史岱捷哥夫

拉素:尼維特.薛洛尼

國米更加係超星陣.朗拿度.巴治奧.列高高.森莫拉.辛尼迪
佐卡夫.施蒙尼.未成材既派路.森莫拉

邊有個比
所以當時曼聯能夠ko佢地係非撚常之難
.
講知名度,碧咸咪係球皇?
我有講錯
自問自己睇英超
但意甲當時真係最強既球星起晒度
但美欺有沙維同小白幫手,先可以拎到歐冠杯喎
一個地球人一個外星人 點比
2個都係外星人
點解你地會覺得依家既球員愈黎愈強
我反而覺得依家既球員愈黎愈屎
無錯依家好多都要經過科學去計算
但相對上.依家娛樂太多
球員少左一心一意踢波
一代不如一代
當然現代出左美斯同c朗呢類神人
但起我果個年代.差唔多粒粒皆星
d扭波勁到傻
其實佢用mj做例子係錯
mj起巫師都可以場均25分
當時都4張野
而且90年代打內線多.防守嚴密
囉分難過登天
所以出產好多變態型中鋒.例如奧尼爾.伊榮.奧拉祖雲
一齊去天堂踢波
巴治奧最勁果期應該係祖記,其次係AC米蘭
另外祖記竟然冇迪比亞路?
呢啲post最好睇嘅都係會扯返去C朗同埋美斯比較 冇計啦 同級數嘅都要搵返同級數嘅做遮醜布姐
數得出既得加拉加仲有未成熟既蘇拿

其實現今保護進攻球員既條例
都係因為馬勒當拿,雲巴士頓等名將受到暴力犯規屢屢重傷下先有既條例
當年從後攔截都唔係直紅,攻擊球員受傷可能性極高
計少左佢
迪比亞路同恩沙基

當時西甲皇馬最勁都係
魯爾.摩連迪斯.施多夫.列當度.卡路士
真正西甲搞大係皇馬賣撚左個訓練場比政府
其實盤扭都係為過人突破
根本動作愈少愈好 搞咁多花式為乜?
蘇拿都係柏爾馬時勁
一個肥馬接班人柯迪加
一個比利接班人丹尼臣
2個都係一擔擔

玩花式過多
好老實
現今球員仲有冇好似柯迪加呢類扭人技術頂尖既出現
我都有個疑問
https://www.youtube.com/watch?v=fF57ZloJtlQ

美斯其實同肥馬扭波唔似.美斯速度快咁多
柯迪加比較似肥馬
但只限過人技術
岩呀!所以你可以留意吓,論過人既時候既擺動,馬勒當拿相對係少過美斯好多架,佢好多時一個假身就爆過咗架喇,反而美斯係好需要擺多兩吓
我講既花式,係d部份既高張波,唔一定要多動作既,捉返中個用神先駁好冇?
https://www.youtube.com/watch?v=fF57ZloJtlQ
柯迪加咪最似老馬.就咁好簡單就過左你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞