認真討論:馬勤當拿定美斯勁?

584 回覆
51 Like 329 Dislike
重要時候受傷,躺在場外奪冠先叫勁
一比一必勝?咩道理
當時嘅意甲係叫迷你世界杯。

嗰時歐聯未改制,啲球隊嘅重視程度同今日差好遠好遠⋯
仲要希素球場事件後,英格蘭球隊冇得踢歐洲賽。
破舊立新
美斯絕對有資格起個神像去取代老馬
美欺算吧啦

踢逆境波最撚無用係佢

應該c朗同老馬比就差唔多
花輸喺毒撚性格
成日唔出聲
隊長黎架
老馬86決賽夠無入波,咪又係靠貝魯齊加定勝局
其實唔係打仗
老馬歷史地位邊有咁高
講真,老馬都算
但朗拿度真係被班人神化得好誇張

歐國杯決賽嗰場冇阿朗都拎唔到冠軍
乜嘢迷你世界杯根本吹大咗,係2分制搞到和波好着數,加上以前平排評越位所以隊隊玩死守,先有咁多唔同球隊奪冠。
當年森多利亞都可以奪冠,仲踢到入歐聯決賽先輸比告魯夫隊巴塞,反而老馬輸比莫斯科斯巴達?有咩好講啊⋯⋯
戰意極強, 畀人剷中腳都唔肯跌, 一僕一碌都要帶住個波傳埋畀人先跌

做教練帶阿根廷(甚至淨係做觀眾睇阿根廷)都勁投入, 足球小將先會有既神級
有早知就無乞衣啦,好似提子隊舊年少咗某人就入決賽周,今年多返佢即刻小組出局
梅西邊有咁好彩啊
你廿年後返黎再問啦
以前既歐聯
外援只限3人
嗰時嘅歐冠杯又冇分組賽,由第一圈打到決賽先得9場波,仲要唔係特別好分,啲球隊先冇咁重視。

於是歐冠杯先要改革變歐聯。
我個阿根廷朋友話當年英國搶左福克蘭,所以馬勒當拿搶返(rob)英格蘭一球報仇,所以佢係民族英雄。不過佢話論足球成就就一定係美斯。
各人有自己觀點和立場 但個人認為馬勒當拿曾為阿根廷奪取世界盃冠軍
你講緊果球就係馬勒當拿助功
比利
我有個阿根廷同事都係咁講
佢話以前足球設備/科技/配套都好落後,好多時死衝爛衝已經贏波
好似保特咁,越後世d人先越勁
咁又點但係老馬冇美斯咁多榮譽同獎項
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞