認真討論:馬勤當拿定美斯勁?

584 回覆
51 Like 329 Dislike
大哨唔會啦
施丹個頭頂一頂衰左喇
明明睇標題未入黎,大家都已經知實係世界大戰post
但都仲係咁投入世界大戰

根本樓主就問得濕鳩,就咁一句勁,又唔講係討論緊咩撚野勁
屌,球技勁,成就勁,影響力勁,紀錄勁,有咁撚多唔同既勁,
實人人有唔同定義,講到天光都講唔撚埋欄,各有各講
本身兩個年紀既足球已經好唔撚同,仲要問得咁空泛,講黎都晒鳩氣
所以咪差唔多料囉,普通世界級球星一個,冇話佢地唔好波喎
美斯都未試過斷腳,呢度d人已經話佢同馬仔五五波。

其實馬仔唔係斷過腳仲勁,冇人見過更接近神嘅86馬勒當拿。
美斯既年代其實好多都好好波 不過比美斯搶晒風頭 而家果D真係差好遠 無美斯無C朗 我覺得沙維係最勁
如果隊波有佩隊長,我會揀巔峰美斯做隊友,始終覺得美斯易夾d,技術更好

如果冇既話我會揀肥馬
阿古路世界第一
頭兩句你將我既講法歪曲同推到去一個極端化,唔係100分就係0分,我諗我仲肯答你簡直就係去到做善事既級數
純計靈活,美斯一定靈活d,但論身體質素既配合,馬勒當拿完勝,因為馬勒當拿下盤穩好多,身材亦比較橫,佢既對抗性較強,代表佢比較易適應唔同情況底下既衝擊,被對方犯規,佢有能力同有權選擇跌定唔跌,但美斯冇咁大件,有時會頂唔順某d技術犯規而跌,加上馬勒當拿古惑招多,而且自廿四歲打後,有足夠經驗底下易有收穫
講返靈活,扭波係需要靈活,但一般既比賽,只要達標就已經好夠,美斯係有少少過咗龍,係某d情況下佢係比起馬勒當拿有利既,但呢種情況其實唔係咁多,而且馬勒當拿亦有佢自己一套方法去破對方既圍攻,所以呢種既靈活優勢,只限於數字上同埋係美斯廿六歲之前,之後就開始冇呢種優勢
你又歪曲我講既野,對抗性差過老馬唔代表宜家踢波會俾對方防守球員恰,窮過李嘉誠唔代表就係乞食,再歪曲我就唔再答你
點會唔會,有d能力過量根本就用唔著,而且你靈活又唔會去到動漫人物咁,人類始終係有限度,情況就好似速度一樣,快係好,太快既話,隊友會難配合,而且快都要過到人先有用,有多個人阻住,冇位推左走右,速度就用唔著,加上,都係果句,人唔係動畫,你亦冇可能音速咁跑
美斯未拎過世界杯
你盲架?睇身型你都睇唔出就咪鬼學人討論啦,你明知佢地冇可能同場,你咁需要呢樣野去證明,咁你咪唔好討論囉,現實中根本都冇呢個情形俾你去討論,你可以過主,睇返你宜家睇到既野,跟吓風咪算,你冇推斷既能力,唔好勉強,去跟風啦
係巴塞踢壞晒,邊可能拎到?
未拎過世界杯既人都唔可以叫做勁
白粉馬係心態贏,其他都畀美斯超越
平心而論
2014美斯世界盃都唔carry?
世盃金球獎喎
阿根廷幾場贏一粒都係佢單騎入波
"Top fit 大巴拿 阿古路 伊卡迪 美斯 天使"
隊波前面有幾多個位可以放曬呢堆人落場
阿根廷中後場廢到咁 對法國超額完成啦
最多叫carry小組賽
佢淘汰賽果幾場冇入過波
普巴攞過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞