(長文) 香港人將被孤立 我地要做嘅係生存 唔係發動戰爭

522 回覆
1232 Like 82 Dislike
忍唔住要講多幾句,真係好鄙視樓主呢種人,又要做雞又要貞節牌坊,明明係懦弱膽怯,又要講到自己係策略迴避睇通形勢戰略撤退。

仲要係度講咩如果再反抗係唔現實,真係搞笑,咁你念力祈禱救港等幾十年再打過又好現實嗎?要計現實不如我去考警察高薪糧準有槍有炮仲唔夠哂現實?
Push
開戰
無所謂啦
香港人有得返工就得架啦
有得吃有得睡
管什麼政治
Push
生活細節上都要做下反抗,近至甚麼垃圾出行app
順住做就真係愈黎愈多用依個app, 再到全港監控

總之就每樣野都要搵政府麻煩,要佢地做多少少野
反抗到有邊個唔想 呢一年最勇嗰班 一係就被逼走難 一係就坐緊 而家已經變到嗌口號都會比狗拉 你可以點?而家除咗盡自己能力教下一代 真係諗唔到有咩出路 健康碼 洗腦教育 佢哋要點推就點推 遲啲搞埋網絡審查 全普通話教學 又可以點阻?連遊行集會都唔得嘅時候 有辦法再聚到人?
push
都唔一定
台灣人都無宗教
但佢地係海外都有台僑協會、台獨聯盟之類,凝聚獨派台灣人
政見同身份認同已經係足夠既凝聚力
冇錯呀 啲人用幾個有心既手足就講到全部過去都係嗰班我真係笑撚咗 咁講撚到全香港係勇武都得啦
根本有睇過啲移民po都知班自私撚數量唔少 仲要勁撚口臭嗰隻

好記得佢地當初ff到要喺外國plan開公司 仲要form東印度公司
唔夠半年已經講緊香港人過到去預咗要捱做藍領咁樣一時一樣既人點信得落
過咗去d移民2代好多都wfc老豆老母邊度嚟
根本佢地成長環境都唔會長期接觸到香港嘅嘢
點會培養到對香港嘅感情
已經準備好嚟緊六十年
慢慢玩囉
咁都無辦法, 5毛PR係咁唱: 我地番工都係原罪
係呀無辦法聚人呀,所以咪叫你安安靜靜做喪假犬囉,又要周圍同手足講「我地一齊留力等幾十年後再光復香港啦」咁樣?

我有叫你寧願死都要出去反抗咩?我叫你誠實面對自己講聲我係懦夫對唔住之嘛,唔洗長篇大論合理化自己既懦弱,呢d唔係叫「無哂辦法」,而係叫「成本超出左我打算犧牲既程度」,事實係有大把人打算犧牲得多過我地好多,憑咩做軍師計算利弊呼籲人留力等十幾二十年?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞