(長文) 香港人將被孤立 我地要做嘅係生存 唔係發動戰爭

522 回覆
1232 Like 82 Dislike
以後要小說話多做事
有組織性同埋要同圈子嘅人聯繫性強
想擔負更多責任嘅就更加要小心行事
所以嘢地下化 共勉之
Push
2014 佔中後有2019 反送中,只要有團火,幾多年後都會再起,我地等既係風起了既時機
樓主講得好好,依家大陸嗰套係被硬塞入嚟香港,如果你識得有d 89有參加學運而又仲未埋沒良心嘅大陸人,佢地都估唔到新一代變得咁粉紅長此下去香港人就會好似佢地咁孤立,美心老虔婆話放棄一代,佢地真係做得出嫁
頂住啊大家
不過可能會有超乎我想像既香港人會記得
岩呀 唔做野嗰班就一句垃圾之後話唔使理
咁講乜鳩姐 講到全撚部過到去都深黃都得啦 反正唔黃嗰啲唔使理呀嘛
你都憨撚鳩鳩

仲有盲撚咪閪上網啦 屌緊「一班笑鳩走唔到既手足等入集中營 全部係港豬 相反自己決定移民好威威好有腦既人會去反攻?」
屌你老母對自己不利嗰句完全唔撚回 繼續鳩嗡我講撚到所有移民都係嗰班自私撚

你咁撚樣叫駁?我駁返你「已經好多港豬走咗啦,係咪想話鳩佢地唔係自私撚呀」又得唔得? 傻閪
香港人其實做唔到北愛咁就不如放棄啦
不如壯烈死撚晒好過係度苟且
根本大把人移左去就理鳩得你呢個係事實,呢啲人根本唔係小數,https://lih.kg/2167837 ,呢個post都大把,特別入面#998回覆個條賤種狗,講到明移過去連登都唔上,講野賤撚過狗,靠佢地,咪笑死人,入面成班人講移到去係生活,講講下唔夠人夠又轉軚話去捱,把口就講話要尊重留係到既人,實質就係咁搵位狂插決定留係到既巴打,龍門搬到9丈遠,嘔心到,靠佢地
真心笑咗
保護自己生存點解叫英雄主義呢?

我唔否定啲人走
走咗做乜都好
反正同佢哋喺香港做唔做嘢一樣
香港做嘢嘅走咗難都會做
反之亦然

我反感嘅係你將為生存而反抗嘅人
講成無情白事主動向支那開戰

佢哋係為咗生存而反抗而付出
係殺到埋身被動反抗
唔係主動挑起戰爭呀

你將為生存而做嘅事講成主動挑釁
將生存同反抗放喺對立面
有冇覺得侮辱𡁵佢哋?

而家仲可以講為生存就唔好搞事嘅人
就係最後冇人為我發聲嗰啲
覺得可以因為收聲而平安冇事
只因為劊子手未搵到你
現實劊子手搵唔搵你完全唔因為你收唔收聲
一切只取決於劊子手想殺幾多個先殺你
你未死係因為有人死𡁵,唔因為你收聲

唔係要情緒勒索任何人
唔係叫你為咗佢哋留低
只係叫你唔好侮辱佢哋為生存作出嘅反抗
好難聽好哽耳
高汁
strong post 要推
學習荷蘭獨立歷史
場革命未完
每人有不同崗位
各位各自堅守
約定各位,煲底見。
要生存唔反抗係你自己既選擇,我會尊重你,但唔該你唔好係度宣揚弱者意識,你懦弱就安安份份做隻喪家犬,無人怪你喎。

得罪講句,最鄙視樓主你呢種人,仲可恥過民建聯,做共產黨走狗唔算可恥,真正可恥既係做喪家犬仲要再長篇大論合理化自己既懦弱,其實你講一句「我係懦夫,對唔住義士」就夠架啦,唔洗打咁長篇垃圾廢文解釋自己點解唔反抗。

當係我求下你,你笠水就安安靜靜企埋一邊,自己玩你既念力祈禱信念救港,喪家犬就唔好走出黎吠,連最後既抗爭勇氣都比你吹熄埋佢,我真係求你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞