(長文) 香港人將被孤立 我地要做嘅係生存 唔係發動戰爭

522 回覆
1232 Like 82 Dislike
咪係 用一個散播得一兩年既「民族」黎同猶太人比
咁我地會唔會可以將來有香港復國主義,有流水教呢

純FF,但都係個句,死都敢點解唔敢搞復國主義
難得一見冇offence到連登仔 又講得出現實嘅文
依樣我都想寫文討論下,今次只係由極現實嘅垃圾香港人角度出法

未知閣下有何見解?
Well said
打殺唔係唔好,不過你操練完嗎?
英雄所見略同

要收中共皮必需借外力 例如 美國

但係 美國即使拜登上場 中共壓力細左 都唔等於我地無希望
因為 外部壓力細左 中共內部權鬥就會加劇 因為習近平唔可以再借外敵黎壓低中共其他勢力
中共自己崩潰既可能性都會大左 所以唔洗因為拜登上場而絕望

上面兩種推論 時間可能都好漫長 所以香港人有錢 有能力 情況許可既大可移民

留低既 就避免同佢硬碰 戒急用忍

保留有用之軀 伺機而行
講得啱 所以我唔太明點解有啲連登仔
好似要一日革命成功咁 呢家又唔係速食革命
冇可能一次成功 最重點思想 文化上
你有冇俾支那同化到 我唔物理殺你
我用滲透同化你 最重點當你日後有權力後
唔好變成第二隻魔鬼 明白當初嘅初心
遲早香港人會好似以色列咁拎返屬於自己既地方
幫推
咁一定有 咁香港都有藍絲啦 但係而家講緊有班移民黃絲笑緊另一班黃絲等入集中營喎
咪好似有黃絲笑手足坐監咁

其次係我覺得「香港人」呢個民族真係得一兩年
然後又覺得自己民族性同個歷史悠長既民族一樣係好奇怪既事
真係好驚有一日反共變少數派
所以真係好危
一直都係少數派喎
唔會有下一代香港人
亦唔會再畀你地做中層
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞