(長文) 香港人將被孤立 我地要做嘅係生存 唔係發動戰爭

522 回覆
1232 Like 82 Dislike
樓主好負面
仲有咁多人話講得好
連登好鬼
求生存嘅人只需要一切有助生存嘅野,係向現實低頭放棄求生同 想像一個希望之間,後者可以令我多生存一日,就應該選擇後者。

或者你唔同意希望係有用嘅野,但我相信你會同意只要對生存有利,落難嘅人就應該做
我都唔明.人地講撚到明唔受你玩.
仲投共投共, 入到黨咩? 你講得岩 共產黨唔係聚寶盆,依家投共只係分紅最少階級最低的被統治者
冇講過以上任何一樣野

單純係講要轉換思維,野可以照做,有人做緊係好,但唔好覺得上唔到街掉唔到火魔就係香港人廢,香港人玩完

苟且偷生就苟且偷生
講到自己咁撚偉大
兩個字講哂,懦夫
我好似話新香港人我愛中國喎
睇你邊隻上位啦 靠發達上位有影響力的確可以
但係如果講緊純政治上位

對外國黎講 你假設而家有個加泰侯選人選區議會 而佢政綱有超過一半都係話會幫加泰點點點 得一兩成真係關香港事
咁你會唔會選佢 同埋要亞裔喺外國要做到真係有影響力既政治位置係好困難
最多都係自己整海外組織同個政府交流姐
要睇你點睇. 你戰埸系香港.咁係輸撚左架啦.

好似黃花岡咁.
但板圖系中國.你武昌起義咪嬴撚左.

你講袁世凱都冇錯,但前因係有要有十次革命.先再有袁世凱. 而家佢係講.我地第一次黃花岡都唔撚要. 好似以色列咁撚樣(但以色列都發動過好多次)
佢哋的投共只係去考狗同aco
push
的確係苟且偷生,的確係懦夫,我想香港人依一個身份會有人傳續落去,所以我唔想好似英雄咁死咗就算
生存同想香港好有咩衝突?
push
0ush
含淚推
發動戰爭
講到香港主動咁

你唔贏點生存

:我哋要做嘅係生存唔係發動戰爭
:sorry,你生存對我已經係挑戰我,已經係發動戰爭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞